H Oxford PV εξασφάλισε 8 εκ. λίρες για εμπορευματοποίηση περοβσκίτη

Διαβάστηκε από 1254 αναγνώστες -

Η Oxford Photovoltaics δήλωσε ότι η χρηματοδότηση ήταν μέρος ενός πλάνου που περιελάμβανε υφιστάμενους επενδυτές, το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, την MTI Partners, την Longwall Venture Partners και την Parkwalk Advisors, καθώς και άγνωστους επενδυτές.

 
Η Oxford Photovoltaics, εταιρεία thin film φωτοβολταϊκών πάνελ με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, εξασφάλισε επιπλέον £ 8.000.000 για τη χρηματοδότηση των επιχειρηματικών της κεφαλαίων για τα σχέδια εμπορευματοποίησης των υλικών από περοβσκίτη στο πλαίσιο ενός μοντέλου αδειοδότησης.

Ο Kevin Arthur, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Oxford Photovoltaics, δήλωσε: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να δηλώσω ότι έχουμε αναπτυχθεί περισσότερο από ό,τι στοχεύαμε. Σε μια πολύ δύσκολη αγορά για τις ηλιακές επενδύσεις, ξεπεράσαμε τις προσδοκίες μας και διευρύναμε τη μετοχική βάση μας. Τα κεφάλαια αυτά θα συμβάλουν στην επιτάχυνση της ανάπτυξης μας και θα εξασφαλίσουν την ηγετική θέση μας παγκοσμίως σε αυτή τη συναρπαστική νέα τεχνολογία».

Η εταιρεία ανακοίνωσε πέρυσι ότι είχε αλλάξει κάπως την έμφαση που δίνει στην παροχή συμβατικών ηλιακών κυττάρων κρυσταλλικού πυριτίου για να έχει την ευκαιρία να εργαστεί πάνω στην ενσωμάτωση του στρώματος περοβσκίτη και να επισπεύσει την εμπορευματοποίηση. Το συμπέρασμα είναι ότι οι R&D δραστηριότητες χρειάζονταν χρηματοδότηση για να ανταποκριθούν στις ανάγκες της συνεργασίας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ