Solar Frontier: Φωτοβολταϊκά ιδανικά για αυτόνομα συστήματα

Διαβάστηκε από 1834 αναγνώστες -

Τα φωτοβολταϊκά πάνελ Solar Frontier είναι ιδανικά για χρήση σε αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα λόγω των μοναδικών πλεονεκτημάτων της τεχνολογία CIS.

 
Το βασικό πλεονέκτημα των ιαπωνικών πάνελς είναι η μεγάλη παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, η οποία υπερβαίνει την αντίστοιχη παραγωγή των υπόλοιπων πάνελς της αγοράς κατά +10% με +15% τουλάχιστον.

Επίσης παράγουν περισσότερο ρεύμα και με συννεφιά. Αυτό το πλεονέκτημά, τα κάνει ιδανικά για αυτόνομα συστήματα, γιατί αποδίδουν περισσότερο ρεύμα και τον ΧΕΙΜΩΝΑ

Υφίστανται πολύ μικρή πτώση της παραγωγής τους, σε μεγάλες θερμοκρασίες, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα πάνελ. Αυτό το πλεονέκτημα οφείλεται στον χαμηλό θερμοκρασιακό συντελεστή τους (-0,31%).

Ξεκινάνε να παράγουν νωρίτερα το πρωί σε σχέση με τα συνήθη ηλιακά πάνελ της αγοράς, αλλά και σταματάνε την παραγωγή πιο αργά το απόγευμα. Το αποτέλεσμα είναι να παρέχουν το απαιτούμενο ρεύμα για τις καταναλώσεις, αλλά και για την φόρτιση των μπαταριών, για μεγαλύτερο διάστημα την ημέρα. Αυξάνουν την αντοχή των μπαταριών και τη διάρκεια ζωής τους.

OLYMPIC engineering & consulting
www.oleng.eu

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ