SNEC 2015: Η EPIA «βάζει τέλος» στους εμπορικούς φραγμούς της ΕΕ προς την Κίνα

Διαβάστηκε από 1379 αναγνώστες -

Η ευρωπαϊκή εμπορική ένωση φωτοβολταϊκών EPIA δήλωσε ότι θα υποστηρίξει το ελεύθερο εμπόριο και το τέλος των τρεχόντων εμπορικών φραγμών στους εισαγόμενους κινεζικούς ηλιακούς συλλέκτες.

 
Είναι η πρώτη φορά που ο εμπορικός σύλλογος εκφέρει την θέση του για τη συνεχιζόμενη εμπορική διαμάχη που έχει επηρεάσει τη βιομηχανία φωτοβολταϊκών.

Ο πρόεδρος της ΕΡΙΑ, Oliver Schaefer ανακοίνωσε τη νέα στάση της ένωσης στην ομιλία του κατά την έναρξη της συνόδου της ολομέλειας της SNEC 2015, που πραγματοποιήθηκε στη Σαγκάη της Κίνας αυτή την εβδομάδα.

Ο Schaefer αναγνώρισε ότι η προηγούμενη στάση της EPIA ήταν να παραμένει αμέτοχη μπροστά στη σύγκρουση του εμπορίου, γεγονός που είχε περιθωριοποιηθεί την ικανότητά της να αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι σε αυτή σύγκρουση που οδήγησε στη συμφωνία της ελάχιστης τιμής εισαγωγής (ΕΤΕ) για τις κινεζικές μονάδες.

«Η ΕΡΙΑ είναι ισχυρός υποστηρικτής του ελεύθερου και θεμιτού εμπορίου και θα θέλαμε να δούμε τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ της Ευρώπης και της Κίνας, σχετικά με τους ηλιακούς συλλέκτες και τα κύτταρα, να επιστρέφουν στο κανονικό, ανόθευτο και δίκαιο εμπόριο, το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε ο Scahefer.

«Το διοικητικό συμβούλιο συμφώνησε αυτή τη θέση, καθώς πιστεύουμε ότι η επιστροφή σε ίσους όρους ανταγωνισμού θα βοηθήσει να αναπτυχθεί η ηλιακή ενέργεια στην Ευρώπη και θα υποστηρίξει την ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρικής ενέργειας στην επίτευξη των υψηλών στόχων της για τη μείωση των εκπομπών. Οι καταναλωτές θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να αγοράσουν ποιοτικά προϊόντα που κατασκευάζονται σε κλίμακα με τις καλύτερες δυνατές τιμές», πρόσθεσε ο Schaefer.

Η σαφής πολιτική στάση για να απαλλαγούμε από τη σημερινή συμφωνία σχεδιάζεται για να προσελκύσει ισχυρή υποστήριξη από τα ενδιαφερόμενα μέρη σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού σε παγκόσμια βάση, έτσι ώστε να υποστηρίξει τα σχέδια της EPIA για τον δυνητικό τερματισμό της ΕΤΕ από το τέλος του 2015.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ