Αυτοκαταναλώστε το ρεύμα που παράγετε και κερδίστε

Διαβάστηκε από 1408 αναγνώστες -

Η πρακτική της αυτοκατανάλωσης ηλιακής ενέργειας, σε αντίθεση με την παροχή της στο δίκτυο αποτρέπει τους καταναλωτές από το να την αγοράζουν ακριβά και φέρνει όλο και μεγαλύτερα πλεονεκτήματα.

 
Όταν οι τελικοί πελάτες πληρώνουν 29 σεντ του ευρώ / kWh για την ηλεκτρική ενέργεια και η παραγωγή ηλιακής ενέργειας κοστίζει περίπου 12 σεντ του ευρώ / kWh, η αυτοκατανάλωση είναι ιδιαίτερα ελκυστική για τους ιδιώτες και εξοικονομεί στους ιδιοκτήτες έως και 60% σε σχέση με το ηλεκτρικό δίκτυο.

Η αυτοκατανάλωση είναι επίσης μια ιδανική επιλογή για εμπορικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις, οι οποίες έρχονται αντιμέτωποι με τις μέσες τιμές των βασικών εμπορευμάτων (συμπεριλαμβανομένου του φόρου ηλεκτρικής ενέργειας) άνω των 15 σεντ του ευρώ / kWh σε σύγκριση με την αυτοπαραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας που κοστίζει10 σεντ του ευρώ / kWh ή λιγότερο , ανάλογα με τη θέση της φωτοβολταϊκής εγκατάστασης.
Η Intersolar Europe παρουσιάζει την τεχνολογία που υποστηρίζει την αυτοκατανάλωση στο τομέα της ηλιακής ενέργειας.

Η αυτοκατανάλωση, η οποία μπορεί να αυξηθεί χάρη σε συστήματα διαχείρισης ενέργειας και συσκευές αποθήκευσης με μπαταρία, όχι μόνο επιτρέπει στους καταναλωτές να κόψουν τους δεσμούς με τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, αλλά και να βελτιωθεί η απόδοση από τις δικές τους φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις.

Οι κατασκευαστές συστημάτων προβάλλουν όλο το φάσμα των καινοτόμων λύσεων για την αυτοκατανάλωση της ηλιακής ενέργειας στην Intersolar Europe στο Μόναχο στις 10-12 Ιουνίου 2015. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ