Συνεργασία ABB και Samsung SDI στα μικρο-δίκτυα

Διαβάστηκε από 1125 αναγνώστες -

Μια εταιρική σχέση που θα αναλάβει τον τομέα μικρο-δικτύων διαμορφώθηκε από τον κατασκευαστή μπαταρίας Samsung SDI και την ABB, την ειδική σε ενέργεια και αυτοματισμούς εταιρεία που εδρεύει στην Ελβετία.

 
Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν την υπογραφή ενός μνημονίου (memorandum of understanding-MoU) την περασμένη εβδομάδα για την προώθηση των μικρο-δικτύων, με συστήματα μπαταριών ιόντων-λιθίου, ως αναπόσπαστο στοιχείο σε όλες τις περιοχές. Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η συνεργασία θα έχει μια προσέγγιση δύο βημάτων σύμφωνα με την οποία η τεχνολογία των μικρο-δικτύων θα χρησιμοποιείται για τη βελτίωση της πρόσβασης των αγροτικών ή απομακρυσμένων περιοχών του κόσμου στην ηλεκτρική ενέργεια, καθώς και για την υποστήριξη της σταθερής λειτουργίας των δικτύων στον ανεπτυγμένο κόσμο.

Αυτό είναι πιθανό να περιλαμβάνει συνδυασμό των μπαταριών με φωτοβολταϊκά και άλλες ανανεώσιμες πηγές παραγωγής ενέργειας. Η Samsung SDI προμηθεύει μπαταρίες σε εταιρείες ηλιακής ενέργειας για αρκετές εφαρμογές, ενώ η ΑΒΒ έχει εμπλακεί σε μια σειρά τομέων όπως τα ηλιακά και τα ηλεκτρονικά ισχύος, όπως αντιστροφείς. Η ΑΒΒ είναι επίσης ένας από τους κύριους εταίρους του Solar Impulse 2, του ηλιακού αεροπλάνου που ήδη κάνει το γύρο του κόσμου.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Samsung SDI θα παρέχει τις μπαταρίες και τα συστήματα μπαταριών στη νέα συνεργασία, ενώ η ΑΒΒ θα κάνει τα υπόλοιπα: την παροχή «τεχνολογιών για την ηλεκτροδότηση, τη βελτιστοποίηση του ελέγχου, τη σταθεροποίηση και εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ