Συνεργασία SolarCity-Google Nest για την άνοδο της ηλιακής ενέργειας στα σπίτια

Διαβάστηκε από 1058 αναγνώστες -

Η εταιρεία SolarCity Corp. θα συνεργαστεί με τη Google Inc για την εγκατάσταση έξυπνων θερμοστατών και λογισμικού παρακολούθησης που αυξάνει την ενεργειακή απόδοση στα σπίτια, τα οποία θα τροφοδοτούνται από ηλιακούς συλλέκτες.

 
Η SolarCity, ο μεγαλύτερος πάροχος οικιακών φωτοβολταϊκών στις ΗΠΑ, θα προμηθεύσει τον θερμοστάτη Nest της Google στις οροφές 10.000 νέων πελατών στην Καλιφόρνια. Οι θερμοστάτες Nest αυτοπρογραμματίζονται βάσει των προτιμήσεων και του προγράμματος του ιδιοκτήτη για τη μείωση της χρήσης ενέργειας. Ο συνδυασμός των θερμοστατών με τους ηλιακούς συλλέκτες στην οροφή θα επιτρέψει στο σπίτι να ψύχεται κατά τη διάρκεια της ημέρας χρησιμοποιώντας μόνο τη δύναμη του ήλιου, μειώνοντας την ενέργεια που καταναλώνεται από το δίκτυο. Αυτό θα γίνεται ολοένα και πιο πολύτιμο για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας επιδιώκουν να μειώσουν το ποσό που πληρώνουν στους καταναλωτές για την περίσσεια ενέργεια που παράγεται κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Οι πρώτες παροχές θα βοηθήσουν τις εταιρείες να διαχειρίζονται καλύτερα τη χρήση της ενέργειας και τελικά να λειτουργούν και άλλες συσκευές με ηλιακή ενέργεια, όπως αντλίες πισίνας, υδρομασάζ και στεγνωτήρια ρούχων.

Η μείωση του κόστους των ηλιακών πάνελ και τα προγράμματα χρηματοδοτικής μίσθωσης που προσφέρουν τη δυνατότητα εγκατάστασης χωρίς προκαταβολή, έχουν οδηγήσει σε μια έκρηξη στα φωτοβολταϊκά συστήματα για οροφές στις ΗΠΑ, τα οποία έχουν αυξηθεί πάνω από 50% σε ετήσια βάση τα τελευταία τρία χρόνια. Οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας σε ορισμένα κράτη έχουν επιχειρήσει να προσθέσουν κόστος σε πελάτες που παράγουν τη δική τους δύναμη, λέγοντας ότι τα κεφάλαια θα στηρίξουν ένα δίκτυο στο οποίο οι χρήστες θα πωλούν την πλεονάζουσα ενέργεια και στο οποίο θα βασίζονταο όταν ο ήλιος δεν λάμπει.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ