Συμμετοχή του συνδέσμου ΣΤΕΓΗ στην ημερίδα για το Pv net metering

Διαβάστηκε από 1135 αναγνώστες -

Ο Πρόεδρος του συνδέσμου "ΣΤΕΓΗ" κος Δράμαλης εκπροσώπησε τον σύνδεσμο στην ημερίδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για το Pv net metering.

 
Ο κύριος Δράμαλης δήλωσε πως είναι το πρώτο βήμα από τα πολλά που πρέπει να γίνουν και παρουσίασε τον αγώνα του συνδέσμου ΣΤΕΓΗ  με την προηγούμενη κυβέρνηση και ηγεσία του ΥΠΕΚΑ για την υπογραφή του Net metering.

Επίσης τόνισε την αναγκαιότητα συνέπειας και αξιοπιστίας του ελληνικού κράτους έναντι των συναλλασσομένων με το κράτος επενδυτών χωρίς εκπλήξεις και αλλαγές συμβάσεων και όρων με ένα σταθερό νομικό θεσμικό επενδυτικό πλαίσιο. Υποστήριξε ότι να δοθούν περαιτέρω κίνητρα για επιδότηση μέσω ΕΣΠΑ και χρηματοδότηση μέσω τραπεζικών ιδρυμάτων, ούτως ώστε να είναι ελκυστικό και για τους ιδιώτες και για τους επιχειρηματίες το συνολικό πακέτο φωτοβολταϊκών σε συνδυασμό με αντλίες θερμότητας ή και ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Πρέπει να γίνει μια λύση ελκυστική για τους Έλληνες επενδυτές ιδιώτες, επιχειρηματίες και αγρότες χωρίς νομοθετικά προβλήματα. Για παράδειγμα, στους αγρότες με την γη υψηλής παραγωγικότητας και στους ιδιώτες να πλησιάζει η απόσβεση την επιθυμητή πενταετία και όχι 8-10 χρόνια. 


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ