Συνάντηση ΔΕΔΔΗΕ-ΣΕΦ για το net-metering

Διαβάστηκε από 1238 αναγνώστες -

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 4.6.2015 μεταξύ του νέου Προέδρου του ΔΕΔΔΗΕ κ. Ν. Χατζηαργυρίου, στελεχών του Διαχειριστή και του Προεδρείου του Συνδέσμου Εταιριών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ).

 
Aντικείμενο της συζήτησης η επίλυση προβλημάτων που έχουν παρουσιαστεί στην εφαρμογή της αυτοπαραγωγής με ενεργειακό συμψηφισμό (net-metering).

Στη συζήτηση ετέθησαν θέματα όπως η εμπλοκή εξέτασης νέων αιτημάτων net-metering λόγω συσσώρευσης ανενεργών αιτήσεων από το παρελθόν, ιδιαίτερα προβλήματα στα μη διασυνδεδεμένα νησιά, η δημοσίευση λίστας μετρητών αποδεκτών από τον ΔΕΔΔΗΕ και η έναρξη αποδοχής αιτημάτων net-metering στη Μέση Τάση.

Το κλίμα της συζήτησης υπήρξε ιδιαίτερα θετικό και εποικοδομητικό και ο ΔΕΔΔΗΕ υποσχέθηκε την άμεση δρομολόγηση όλων των θεμάτων με στόχο την επίλυσή τους εντός των προσεχών εβδομάδων.

Έγινε επίσης συζήτηση για το θέμα του συνδυασμού του net-metering με αποθήκευση ενέργειας και ο ΣΕΦ ζήτησε από τον ΔΕΔΔΗΕ να προετοιμάσει σχετικές προδιαγραφές κατά το παράδειγμα άλλων χωρών, όπως η Γερμανία και η Ιταλία, ώστε προσεχώς να μπορέσει να αναπτυχθεί και αυτό το κομμάτι της αγοράς. Και στο θέμα αυτό υπήρξε θετική απόκριση του ΔΕΔΔΗΕ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ