Τι δήλωσε ο υπουργός ΠΑΠΕΝ για τα φωτοβολταϊκά στέγης

Διαβάστηκε από 1275 αναγνώστες -

Επεξεργαζόμαστε ένα σχέδιο με στόχο να μειώσουμε συνολικά το βάρος που έχουν επωμιστεί όσοι έχουν μικρομεσαίες δραστηριότητες στα φωτοβολταϊκά και ιδιαίτερα στα φωτοβολταϊκά στέγης, είπε ο Π. Λαφαζάνης σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΟΤΑΜΙΟΥ Ν. Ορφανού

 
«Επεξεργαζόμαστε ένα σχέδιο με στόχο να μειώσουμε συνολικά το βάρος το οποίο έχουν επωμιστεί όσοι έχουν μικρομεσαίες δραστηριότητες στα φωτοβολταϊκά και ιδιαίτερα στα φωτοβολταϊκά στέγης». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Νίκου Ορφανού (ΠΟΤΑΜΙ). 
 
«Χρειάζεται μια αναδιανομή, μεγάλη και γενναία αναδιανομή όσων επωφελούνται από τις ΑΠΕ, από τα φωτοβολταϊκά, και είναι οι μεγάλες επιχειρήσεις, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι οποίοι κερδίζουν πάρα πολλά από αυτήν την δραστηριότητα», τόνισε ο υπουργός ΠΑΠΕΝ προσθέτοντας παράλληλα ότι «χρειάζεται μια μεγάλη ανακατανομή, για να ανακουφιστούν από την άποψη της εισοδηματικής τους θέσης οι μικρομεσαίοι και ιδιαίτερα οι πιο μικροί».

«Αυτή είναι η λογική μας, τόνισε χαρακτηριστικά ο Π. Λαφαζάνης, αυτή είναι η κατεύθυνσή μας, μαζί με πολλά άλλα βεβαίως που χρειάζεται να γίνουν, ώστε να απαλλαγεί ο χώρος της ενέργειας από τη ληστρική συμπεριφορά μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων που συνεχίζουν να λυμαίνονται το χώρο και πρέπει αυτά τα συμφέροντα να πληγούν και να πληγούν προγραμματισμένα και σχεδιασμένα, σε όφελος συνολικά των καταναλωτών και της μείωσης του ενεργειακού κόστους στη χώρα μας».

Επιπλέον κατά τη δευτερομιλία του ο Π. Λαφαζάνης επισήμανε ότι από τις ΑΠΕ δεν επωφελήθηκε όσο θα έπρεπε η ελληνική οικονομία και η εθνική ενεργειακή πολιτική τόσο από τη σκοπιά της καθαρής ενέργειας όσο και από την άποψη της μείωσης του ενεργειακού κόστους. «Δυστυχώς, επωφελήθηκαν πάρα πολλά ξένα συμφέροντα. Δυστυχώς, επωφελήθηκαν σε μεγάλο βαθμό οι τράπεζες. Δυστυχώς, αιχμαλωτίστηκε πολύς κόσμος με τις οικονομίες του στο χώρο των ΑΠΕ, ο οποίος τώρα βλέπει μπροστά του μεγάλα προβλήματα και μεγάλα αδιέξοδα», τόνισε χαρακτηριστικά.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ