Νέες λύσεις αποθήκευσης και παρακολούθησης ενέργειας

Διαβάστηκε από 1489 αναγνώστες -

Η Schneider Electric παρουσίασε μια νέα λύση αποθήκευσης ενέργειας και βελτιωμένες εφαρμογές παρακολούθησης και ελέγχου στην Intersolar Europe στο Μόναχο της Γερμανίας.

 
Αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας
Η πρώτη καινοτομία είναι μια νέα σειρά κεντρικών μετατροπέων, που ονομάζεται Conext Core XC ES. Αυτοί οι μετατροπείς έχουν σχεδιαστεί για να ενσωματωθούν στους υποσταθμούς μετατροπής της Schneider Electric και στο σύστημα παρακολούθησης και ελέγχου τους. Ο πρώτος είναι ο ES Box, ένα υποσταθμός μετατροπής μέτριας ισχύος με δυνατότητες 500 kW έως 2 MW. Ο δεύτερος είναι ο Conext ControlTM, ένα σύστημα παρακολούθησης και ελέγχου βασισμένο στο SCADA για φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις και αποθήκευση ενέργειας.
Επιπλέον, η Schneider Electric παρουσίασε διάφορες νέες λύσεις ελέγχου για φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις αλλά και για εμπορικές και οικιακές εφαρμογές.

Παρακολούθηση φωτοβολταϊκών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας
Η web-based εφαρμογή Conext Advisor παρέχει λεπτομερή ανάλυση των συνολικών επιδόσεων της φωτοβολταϊκής εγκατάστασης. Με αυτό, οι χρήστες μπορούν να συγκρίνουν τις επιδόσεις των διαφόρων μονάδων, ακόμη και να αναγνωρίζουν τα τμήματα με τις χαμηλές επιδόσεις μέσα σε μία φωτοβολταϊκή εγκατάσταση. Αυτή η ανάλυση θα βοηθήσει στην παροχή σωστής και επαρκούς συντήρησης σε μια μονάδα για τη μεγιστοποίηση της παραγωγής της.

Παρακολούθηση εμπορικών και οικιακών εφαρμογών
Η δεύτερη πλατφόρμα διαχείρισης και παρακολούθησης είναι το Conext Insight, το οποίο σχεδιάστηκε για αποκεντρωμένα, συνδεδεμένα με το δίκτυο συστήματα και συστήματα με μπαταρία. Το σύστημα μπορεί να παραμείνει συνδεδεμένο με τους πελάτες, αν ο εγκαταστάτης δίνει τη δυνατότητα αυτή, και να τους προσφέρει υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας. Επιπλέον, ενισχύει την ικανότητα για απομακρυσμένη διάγνωση προβλημάτων σε ένα φωτοβολταϊκό σύστημα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ