Έρευνα: 3πλασιασμός της αθροιστικής παγκόσμιας αγοράς φ/β

Διαβάστηκε από 1054 αναγνώστες -

Η αθροιστική παγκόσμια αγορά για τα ηλιακά φωτοβολταϊκά (PV) αναμένεται να τριπλασιαστεί έως το 2020, φτάνοντας σχεδόν τα 700 γιγαβάτ (GW), με ετήσια ζήτηση 100 GW που θα επισκιάζει το 2019.

 
Όλα αυτά σύμφωνα με τη νέα έρευνα ”Global PV Demand Outlook 2015–2020: Exploring Risk in Downstream Solar Markets” της GTM Research.

Τα κίνητρα στρέφονται σε μη επιδοτούμενες αγορές
Η ηλιακή ζήτηση κατά πάσα πιθανότητα θα βασίζεται σχεδόν εξ ολοκλήρου στην αγορά το 2020. Πρόκειται για μια δραματική μετατόπιση από το 2012, όταν σχεδόν όλη η ζήτηση βασίστηκε σε άμεσα κίνητρα, διαπιστώνει η έκθεση.

Μια από τις συνέπειες της ολοένα και ανερχόμενης μη επιδοτούμενης αγοράς είναι ότι η διαχείριση και διακυβέρνηση του ηλεκτρικού δικτύου θα αλλάξει δραματικά, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες αλλά και προκλήσεις για τις ηλιακές εταιρείες.

Αυτός ο μετασχηματισμός είναι ήδη σε εξέλιξη με την εφαρμογή των μηχανισμών που βασίζονται στην αγορά για τις προμήθειες φωτοβολταϊκών και οι ηλιακές εταιρείες διερευνούν τις καινοτομίες στο επιχειρηματικό μοντέλο σχεδιασμού, σημειώνει η GTM Research.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ