New York State: 300% ανάπτυξη των ηλιακών εγκαταστάσεων

Διαβάστηκε από 1219 αναγνώστες -

Η ηλιακή ενέργεια στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης παρουσιάζει τριψήφιο αριθμό αύξησης τα τελευταία χρόνια και, χάρη στην στρατηγική για τη μετατόπιση του ενεργειακού οράματος του Κυβερνήτη Cuomo της Ν. Υόρκης, αυτή η ανάπτυξη δεν παρουσιάζει κανένα σημάδι επιβράδυνσης.

 
Μια ανακοίνωση σχετικά με την ανάπτυξη της ηλιακής της Νέας Υόρκης κυκλοφόρησε πρόσφατα από το γραφείο του Κυβερνήτη και το μήνυμα που περιέχει δεν αξίζει μόνο επαίνους από την κοινότητα καθαρής ενέργειας για το αυξανόμενο ηλιακό δυναμικό, αλλά μιλάει και για την ευρύτερη εικόνα της ηλιακής ενέργειας, καθώς παρουσιάζει ένα πολύ δυνατό επιχείρημα για την αποτελεσματικότητα των ισχυρών κρατικών πολιτικών και προγραμμάτων για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Πολιτεία της Νέας Υόρκης παρουσίασαε αύξηση κατά 300% στα ηλιακά 2011-2014, ποσοστό διπλάσιο από αυτό της συνολικής ηλιακής ενσωμάτωσης των ΗΠΑ.

«Το Empire State αποκτά γρήγορα ηγετική θέση στην τεχνολογία καθαρής ενέργειας, πράγμα που σημαίνει πιο πράσινες και πιο βιώσιμες κοινότητες για όλους τους Νεοϋορκέζους», τόνισε ο Κυβερνήτης Cuomo.

Ένας από τους πρωτεργάτες πίσω από αυτή την ισχυρή ηλιακή ανάπτυξη της Νέας Υόρκης είναι το πρόγραμμα για τη μετατόπιση του ενεργειακού οράματος (Reforming the Energy Vision - REV) του Cuomo, μια ολοκληρωμένη στρατηγική για την ενέργεια που έχει ως στόχο να χτίσει «ένα καθαρό, ελαστικό και οικονομικά προσιτό ενεργειακό σύστημα για όλους τους Νεοϋορκέζους», στο οποίο η ηλιακή ενέργεια θα παίζει μεγάλο ρόλο. Μέρος αυτού του προγράμματος περιλαμβάνει μια προγραμματισμένη επένδυση 1.000.000.000 δολαρίων στην ηλιακή ενέργεια, που ονομάστηκε «Πρωτοβουλία NY-Sun», η οποία επιδιώκει να προσθέσει 3.000 MW ηλιακής ενέργειας στην ενεργειακή κατάσταση της Πολιτείας της Νέας Υόρκης έως το 2023.

Από το Δεκέμβριο του 2014, συνολικά 314,48 MW ηλιακής ηλεκτροδότησης εγκαταστάθηκαν σε όλη την πολιτεία, ποσότητα ικανή να παράγει αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για να τροφοδοτήσει περισσότερα από 51.000 σπίτια, κατατάσσοντας τη Νέα Υόρκη στην 7η θέση στις ΗΠΑ στα εγκατεστημένα φωτοβολταϊκά τα τελευταία χρόνια (ανεβαίνοντας από τη θέση 9 του προηγούμενου έτους). Μέχρι τον φετινό Μάιο, περισσότερα από 304 MW ηλιακών έργων ήταν υπογεγραμμένα (αν και δεν έχουν ακόμη εγκατασταθεί), και επιπλέον αιτήσεις για ηλιακά φωτοβολταϊκά 65 MW έχουν γίνει αποδεκτές.

Ένα κομμάτι από την ηλιακή ανάπτυξη στη Νέα Υόρκη μπορεί να αποδοθεί σε κοινούς παράγοντες, όπως η πρώτη στο κόστος των υλικών και η αύξηση των ηλιακών εγκαταστάσεων που πουλούν απευθείας στους καταναλωτές, και όταν συνδυάζεται με την πρωτοβουλία NY-Sun, οι παράγοντες αυτοί αυξάνουν κατά πολύ την ηλιακή πρόοδο στο Empire State.

Σε κάθε περιοχή στη Νέα Υόρκη, εκτός από το Long Island (που ήδη πρωτοστατεί στις ηλιακές εγκαταστάσεις), η ηλιακή ισχύς φωτοβολταϊκών έχει τουλάχιστον διπλασιαστεί, με ορισμένες περιοχές που να παρουσιάσουν τριπλή, τετραπλή ή και πενταπλή ανάπτυξη ηλιακού δυναμικού, ενώ όλες οι περιφέρειες έχουν δει τον αριθμό των ηλιακών έργων τουλάχιστον να διπλασιάζεται.

Πρόσθετη ηλιακή ανάπτυξη στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης θα μπορούσε να προέλθει από ένα άλλο στοιχείο του προγράμματος REV, μια προτεινόμενη χρηματοδότηση 5.000 εκατομμυρίων δολαρίων από το Ταμείο Καθαρής Ενέργειας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ