Χ. Κλίντον: Στόχος τα 500 εκ. φωτοβολταϊκά στις ΗΠΑ από το 2020

Διαβάστηκε από 1094 αναγνώστες -

Η Χίλαρι Κλίντον δήλωσε ότι θέλει να εγκατασταθούν 500 εκατομμύρια φωτοβολταϊκά πάνελ στις ΗΠΑ μέσα στα τέσσερα χρόνια της θητείας της, όπως περιέγραψε η υποψήφια πρόεδρος των ΗΠΑ, αναφερόμενη στις ενέργειες και τα σχέδιά της για το κλίμα.

 
Το φαβορί με τη δημοκρατική παράταξη για τις προεδρικές εκλογές του 2016 αναφέρθηκε στους στόχους της για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μιλώντας σε συγκέντρωση στο Ames της Αϊόβα, ενώ αργότερα αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ένα δελτίο τύπου με πρόσθετες λεπτομέρειες.

Η Κλίντον θέλει να διευρύνει τις ηλιακές εγκαταστάσεις σε σχέση με τα πεπραγμένα του σημερινού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και να αυξήσει την ηλιακή ισχύ της χώρας στα 140GW μέχρι το 2020, δηλώνοντας τη φιλοδοξία της να παράγει αρκετή ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για να τροφοδοτείται κάθε σπίτι στις ΗΠΑ μέσα σε μια δεκαετία από την ανάληψη των καθηκόντων της.

Είπε επίσης ότι σκοπεύει να επεκτείνει τα κίνητρα στους κρατικούς φόρους για την ενέργεια, αν κερδίσει τις εκλογές του επόμενου έτους, με στόχο να καταστούν πιο «αποδοτικοί» για τις εταιρείες παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές και τους φορολογούμενους, ενώ έχει επίσης υποσχεθεί να ενισχύσει τις προσπάθειες για τον περιορισμό των εκπομπών από σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που ξεκίνησαν από τον Μπαράκ Ομπάμα.

Στο συλλαλητήριο, πριν την ομιλία της προς τους δημοκρατικούς, οι οποίοι έχουν εκφράσει αμφιβολίες σχετικά με την κλιματική αλλαγή, η Κλίντον είπε ότι ήθελε «περισσότερη αιολική και ηλιακή ενέργεια, πιο προηγμένα βιοκαύσιμα και μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ