FISHING HARBOR VILLAGE, 2012 ΝΤΟΥΜΠΑΙ, ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ ΧΡΗΣΗΣ 18.000LTR, ΕΠΙΠΕΔΟΙ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ (244m2)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ, 1981 25.000LTR, ΕΠΙΠΕΔΟΙ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ (500m2)

ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ & ΦΙΛΙΑΣ, 1992 15.000LTR, ΕΠΙΠΕΔΟΙ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ (300m2)

RETHYMNO VILLAGE HOTEL, 2000 ΗΛΙΑΚΟΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ & ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΠΙΣΙΝΑΣ 8.000LTR, ΕΠΙΠΕΔΟΙ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ (440m2)

EUROPA HOTEL, ΚΡΗΤΗ, 2001 6.600LTR, ΕΠΙΠΕΔΟΙ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ (132m2)

BURJ KHALIFA TOWER, ΝΤΟΥΜΠΑΙ, 2009 TΟ ΨΗΛΟΤΕΡΟ ΚΤΙΡΙΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ 80.000LTR, ΕΠΙΠΕΔΟΙ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ (1.020m2)

THE BAY HOTEL - ΖΑΚΥΝΘΟΣ, 2014 ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ ΧΡΗΣΗΣ 21.000LTR, ΕΠΙΠΕΔΟΙ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ (280m2)

FUTURE SCHOOLS, 2012 AΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ, ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ ΧΡΗΣΗΣ & ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΠΙΣΙΝΑΣ 15.000LTR, ΕΠΙΠΕΔΟΙ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ (270m2)

KOLYMBARI BEACH HOTEL, 2010 ΧΑΝΙΑ-ΚΡΗΤΗ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ ΧΡΗΣΗΣ 15.000ltr ΕΠΙΠΕΔΟΙ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ (243m2)

Ο ειδικός στα πρωτοποριακά ηλιακά συστήματα

Διαβάστηκε από 2550 αναγνώστες -

Πολυετής εμπειρία και υψηλής ποιότητας ηλιακά συστήματα εγγυώνται χρήση της ηλιακής ενέργειας με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο!

 
Ο ήλιος αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές πηγές ενέργειας. Από τότε που ο άνθρωπος ανακάλυψε τις μοναδικές του ιδιότητες τον χρησιμοποίησε με ποικίλους τρόπους ώστε να εξασφαλίσει την καλύτερη διαβίωσή του. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η χρήση εναλλακτικών πηγών ενέργειας -όπως η ηλιακή- είναι απαραίτητη τόσο για την προστασία του περιβάλλοντος όσο και για την εξοικονόμηση συμβατικής ενέργειας, πολλώ δε μάλλον όταν μιλάμε για μια επιχείρηση που καταναλώνει μεγάλες ποσότητες ενέργειας για τη λειτουργία της. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν ηλιακά συστήματα για τη θέρμανση του νερού και για κλιματισμό, καθώς πρόκειται για συστήματα φιλικά προς το περιβάλλον και ιδιαίτερα οικονομικά, ιδανικά όχι μόνο για οικιακή αλλά και για επαγγελματική χρήση.

Τα έργα μας
Η εταιρεία SOLE από το 1974 εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ηλιακή ενέργεια, δημιουργώντας προϊόντα υψηλής ποιότητας (ηλιακούς θερμοσίφωνες, ηλιακά μπόιλερ, κεντρικά συστήματα ηλιακής θέρμανσης ή ψύξης), βασιζόμενη στον υψηλών προδιαγραφών τεχνολογικό εξοπλισμό της και τη μακρόχρονη πείρα των στελεχών της. Σίγουρα δεν είναι τυχαίο ότι η SOLE έχει επιλεγεί στα περισσότερα μεγάλα έργα ηλιακής ενέργειας που έχουν γίνει στη χώρα μας, αλλά και στο εξωτερικό. Οι εφαρμογές ηλιακής ενέργειας από τη SOLE ξεκινούν από μία απλή κατοικία και επεκτείνονται σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα, αθλητικά κέντρα, βιομηχανικές μονάδες κ.ά. Τα ηλιακά συστήματα της SOLE έχουν επιλεγεί σε όλα τα μεγάλα και σοβαρά έργα ηλιακής ενέργειας στην Ελλάδα (Ολυμπιακό Στάδιο 1981, Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας 1992). 

Η εξάπλωση όμως, δεν περιορίζεται στα σύνορα της Ελλάδας, καθώς, με τις εξαγωγές που πραγματοποιεί, η SOLE εδραιώνεται σε 35 χώρες της υπόλοιπης Ευρώπης, της Β. Αφρικής, της Μ. Ανατολής και της Ν. Αμερικής. Μεγάλοι σταθμοί στην μακρόχρονη πορεία της εταιρείας αποτελούν το 1999, όταν η SOLE ολοκληρώνει το διεθνώς πρωτοποριακό έργο “Ηλιακός κλιματισμός ψύξης και θέρμανσης” με ηλιακή ενέργεια με επιλεκτικούς συλλέκτες climasol, που είναι ακόμη και σήμερα το μεγαλύτερο έργο ηλιακού κλιματισμού στον κόσμο!!! Το 2009 κατακτά τους ουρανούς με την κατασκευή του ηλιακού συστήματος στο ψηλότερο κτίριο στον κόσμο (Burj Khalifa στο DUBAI).

Έρευνα & Ανάπτυξη συγκεντρωτικών ηλιακών συστημάτων
Οι συγκεντρωτικοί ηλιακοί συλλέκτες Solecon μετατρέπουν την ηλιακή ακτινοβολία σε θερμότητα. Η εξαιρετική ευελιξία των συγκεντρωτικών ηλιακών συλλεκτών Solecon, προσφέρει ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών για τη βιομηχανική χρήση και όχι μόνο. Κοινό χαρακτηριστικό όλων των εφαρμογών, είναι ότι προσφέρουν οικολογικές και οικονομικές εναλλακτικές λύσεις παραγωγής ενέργειας, σε προσιτό κόστος.

Ψύξη
Η παραγωγή ψύξης μέσω της ηλιακής ενέργειας αποτελεί μία από τις πιο ελκυστικές εφαρμογές. Οι απαιτήσεις σε ενέργεια κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ιδιαίτερα για την κάλυψη αναγκών ψύξης, ολοένα και αυξάνονται .

Ενώ για την ψύξη με συμβατικά μέσα απαιτούνται τεράστια ποσά ηλεκτρικής ενέργειας για τη λειτουργία του συμπιεστή, στην ηλιακή ψύξη καταναλώνεται ενέργεια θερμότητας, η οποία μας παρέχεται δωρεάν από τον ήλιο. Προϊόν της διαδικασίας είναι η παραγωγή ψυχρού νερού ή κλιματιζόμενου αέρα. Σημαντικό πλεονέκτημα του ηλιακού συστήματος ψύξης, είναι η χρονική σύμπτωση των υψηλών αναγκών ψύξης που απαιτούνται κυρίως κατά τους θερινούς μήνες, με τις ώρες υψηλής ηλιακής ακτινοβολίας.

Αφαλάτωση
Τα τελευταία χρόνια παρουσιάζονται έντονα προβλήματα λειψυδρίας εξαιτίας της αλόγιστης χρήσης του νερού από τον άνθρωπο, των κλιματικών αλλαγών, αλλά και από τη λανθασμένη διαχείριση των φυσικών πόρων. Η έλλειψη πόσιμου νερού είναι ιδιαίτερα έντονη στη νησιωτική Ελλάδα, όπου ήδη πραγματοποιείται μεταφορά νερού με πλοία για να καλυφθούν οι ανάγκες των νησιών. Η συμβατική βιομηχανική αφαλάτωση θαλασσινού νερού απαιτεί τεράστια ποσά ηλεκτρικής ενέργειας, τα οποία όταν στηρίζονται σε ορυκτά καύσιμα αυξάνουν κατά πολύ το κόστος. Ο ήλιος είναι ίσως η μόνη ανανεώσιμη πηγή ενέργειας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί οικονομικά στην αφαλάτωση. Τεχνολογίες αφαλάτωσης που χρησιμοποιούν ηλιακή ενέργεια, λειτουργούν με ικανοποιητικό βαθμό απόδοσης χωρίς ταυτόχρονα να ρυπαίνουν το περιβάλλον.

Ηλεκτροπαραγωγή
Τα οφέλη που απορρέουν από την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέσω των συγκεντρωτικών ηλιακών συστημάτων είναι κοινωνικο-οικονομικά και περιβαλλοντικά. Οι τιμές των ορυκτών καυσίμων συνεχώς αυξάνουν και οι εκπομπές ρύπων στην ατμόσφαιρα από τη χρήση τους, επιβαρύνουν το περιβάλλον
.
Παραγωγή ατμού
Διάφοροι τύποι συλλεκτών χρησιμοποιούνται για παραγωγή ατμού κυρίως σε βιομηχανικές εφαρμογές. Το υψηλής θερμοκρασίας θερμικό μέσο που ρέει στο συλλεκτικό πεδίο, συνήθως μεταφέρει θερμότητα στο νερό, μέσω εναλλάκτη (σερπαντίνας). Απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη υψηλών θερμοκρασιών είναι η χρήση συγκεντρωτικών ηλιακών συλλεκτών.

Τα Προϊόντα μας
  • Ηλιακοί Θερμοσίφωνες & Συστήματα Βεβιασμένης Κυκλοφορίας
  • Ηλεκτρικοί Θερμοσίφωνες
  • Ηλιακή Θέρμανση - Κλιματισμός
  • Ηλιακή Θέρμανση Πισίνας
  • Φωτοβολταϊκά Συστήματα 
H Εταιρεία μας
Η SOLE ιδρύθηκε το 1974 και ήταν η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που ασχολήθηκε με τον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Μέχρι σήμερα, διατηρεί ηγετική θέση στην Ελληνική αλλά και Ευρωπαϊκή αγορά των συστημάτων ηλιακής ενέργειας, όπως ηλιακοί θερμοσίφωνες και συλλέκτες, ηλιακά κλιματιστικά, κ.ά.
Στις συνεχείς προσπάθειές μας για προϊόντα υψηλής ποιότητας, δημιουργήσαμε νέες εγκαταστάσεις για τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας και το εργοστάσιο παραγωγής της SOLE. Το νέο εργοστάσιο βρίσκεται στο Μενίδι Αττικής (Λαϊκών Αγώνων και Λεύκτρων).
Η φιλοσοφία πάνω στην οποία στηρίχθηκε και αναπτύχθηκε η SOLE ήταν, είναι και θα είναι η παραγωγή προϊόντων υψηλής τεχνολογίας και ποιότητας, με κύριο στόχο την απόλυτη ικανοποίηση του τελικού πελάτη. Για τον σκοπό αυτό η εταιρεία διαθέτει ειδικό τμήμα έρευνας και ανάπτυξης που συνεχώς βελτιώνει και εξελίσσει την ποιότητα των προϊόντων της SOLE. Τα προϊόντα παράγονται σύμφωνα με τις διαδικασίες διασφάλισης ποιότητας ISO 9001:2008, CE και πιστοποιούνται για την αξιοπιστία τους και την απόδοσή τους από τα ινστιτούτα ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, INTA (Ισπανία), CERTIF (Πορτογαλία), CSTB (Γαλλία), TUV Γερμανίας, καθώς και SRCC (USA). Η τεχνολογική υπεροχή που σαφώς διατηρεί η SOLE οφείλεται κυρίως στη μακρόχρονη εμπειρία που διαθέτει, στο ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας και στο αίσθημα ευθύνης που διακρίνει τη διοίκηση της εταιρείας.

Βιομηχανία Ηλιακών Συστημάτων
Λαϊκών Αγώνων & Λεύκτρων,13671,
Αχαρναί, Αττική
Τηλ. 210 238-9500 - Fax: 210 238-9502

www.eurostar-solar.com




 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ