435 εκατ. δολάρια για παραγωγή φωτοβολταϊκών μονάδων

Διαβάστηκε από 1326 αναγνώστες -

Η εταιρεία προσδοκά να τριπλασιάσει την παραγωγή φωτοβολταϊκών μονάδων μέχρι το 2020.

 
Η LG Electronics (LG) ανακοίνωσε σήμερα τα σχέδιά της για τη σημαντική διεύρυνση της επιχειρηματικής της δραστηριότητας στον τομέα των φωτοβολταϊκών ενεργειακών λύσεων, με μία επένδυση αρκετών εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ (USD) που προορίζεται να επεκτείνει την παραγωγή των φωτοβολταϊκών πάνελ στη Νότια Κορέα.

Η LG σύναψε μνημόνιο συνεργασίας με την κορεάτικη πόλη Gumi για την επένδυση 435 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ (KRW 527.2 δισ.), προκειμένου να επεκτείνει τις εγκαταστάσεις της εταιρείας για την κατασκευή φωτοβολταϊκών μονάδων που βρίσκονται εκεί. Η προσθήκη έξι επιπλέον γραμμών παραγωγής στις ήδη υπάρχουσες οκτώ θα αυξήσει την ισχύ από 1GW σε 1.8GW έως το 2018 και σε 3GW - ισχύς ισοδύναμη με την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνουν ένα εκατομμύριο νοικοκυριά – μέχρι το 2020.

«Ως αποτέλεσμα αυτής της επένδυσης, η επιχειρηματική μονάδα της LG για την ηλιακή ενέργεια θα βρεθεί σε ακόμα ισχυρότερη θέση, ώστε να αποτελέσει το εφαλτήριο για περαιτέρω ανάπτυξη», δήλωσε ο Lee Sang-bong, Πρόεδρος της LG και Επικεφαλής του "Energy Business Center and B2B Office". «Η LG έχει εμπλακεί ενεργά στον τομέα της ηλιακής ενέργειας τις τελευταίες δύο δεκαετίες και πιστεύουμε ότι οι καταναλωτές είναι πλέον πιο έτοιμοι από ποτέ να λάβουν πιο σοβαρά υπόψη τους την ηλιακή ενέργεια».

Η LG ξεκίνησε να ασχολείται επιχειρηματικά με την ηλιακή ενέργεια το 1995 και ίδρυσε το "Energy Business Center" το Νοέμβριο του 2014, για την επίβλεψη των επιχειρηματικών τμημάτων της "Solar", "Energy Storage System" (ESS) και "Lighting". Τον Αύγουστο του 2015, η LG παρουσίασε το NeON™ 2, το πιο προηγμένο φωτοβολταϊκό πάνελ της που διαθέτει την καινοτομική τεχνολογία "Cello" που αποτελείται από 12 λεπτά καλώδια, αντί για τρεις ζυγούς, και είναι η ιδανική επιλογή για τους ιδιοκτήτες σπιτιών που θέλουν να μεγιστοποιήσουν την παραγωγή ενέργειας σε έναν περιορισμένο χώρο της στέγης. Το μοντέλο NeON™ 2 διακρίθηκε πέρυσι και με το βραβείο "Intersolar" για τα φωτοβολταϊκά.

www.lg.com/gr/b2b 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ