Νέα εποχή στους μετατροπείς από την SMA

Διαβάστηκε από 1288 αναγνώστες -

Η SMA έχει ως στόχο να αντιμετωπίσει την αγορά της μετατροπής συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας σε υφιστάμενες οικιακές φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις, με μια νέα AC έκδοση του μετατροπέα Sunny Boy, κατάλληλη για μπαταρίες υψηλής τάσης.

 
Η εταιρεία κατασκευής μετατροπέων με έδρα τη Γερμανία που διαθέτει μετατροπείς για συστήματα εκτός δικτύου, διασυνδεδεμένα αλλά και για τα λεγόμενα, ανακοίνωσε το λανσάρισμα του Sunny Boy Storage, ένα μετατροπέα μπαταρίας ο οποίος σύμφωνα με την εταιρεία «... έχει σχεδιαστεί ειδικά για υψηλής τάσης μπαταρίες, όπως η Tesla Powerwall».

Σε δήλωσή του, ο Volker Wachenfeld, επικεφαλής του τμήματος συστημάτων εκτός δικτύου και μονάδων αποθήκευσης της SMA, συζήτησε τη δυναμική της νέας συσκευής για μετατροπές. Ισχυριζόμενος ότι η SMA είναι η πρώτη στην αγορά με μία AC λύση για μπαταρίες υψηλής τάσης, ο Wachenfeld είπε ότι το σύστημα αποθήκευσης με μπαταρία μπορεί να ενσωματωθεί «εύκολα και χωρίς μεγάλο κόστος» στα υπάρχοντα συστήματα.

Μάλιστα, η μπαταρία θα λειτουργεί παράλληλα με τα κυκλώματα του φωτοβολταϊκού συστήματος, και όχι σε μια σειριακή σύνδεση που θα απαιτούσε διακοπή λειτουργίας της ηλιακής συστοιχίας. Πολλές αγορές αποθήκευσης ενέργειας, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, που έχει πάνω από 700.000 εγκαταστάσεις οικιακών φωτοβολταϊκών αλλά όπου η στήριξη στην καθαρή ενέργεια «χάνει» μπροστά στην οικονομική ελκυστικότητα, θα μπορούσαν να εξελιχθούν σημαντικά με την προσθήκη των μπαταριών στα υπάρχοντα φωτοβολταϊκά συστήματα των νοικοκυριών.

Παρόλο που το συγκεκριμένο γεγονός θα μπορούσε να δώσει στην εταιρεία ένα σημαντικό πλεονέκτημα στον τομέα των μετατροπών, εκπρόσωπος της SMA δήλωσε ότι «για εμάς, οι μετατροπές είναι εξίσου σημαντικές με τις νέες εγκαταστάσεις».

Εκτός από το να καταστήσει τον νέο μετατροπέα συμβατό με το Powerwall, η SMA ισχυρίζεται ότι «... συνεργάζεται με όλους σχεδόν τους γνωστούς κατασκευαστές μπαταριών για να εξασφαλίσει μέγιστη αξιοπιστία και ευελιξία για τους τελικούς χρήστες μακροπρόθεσμα».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ