Δρόμος 1.000 χλμ με φωτοβολταϊκά στη Γαλλία

Διαβάστηκε από 1841 αναγνώστες -

Μέσα στην επόμενη 5ετία, η Γαλλία σκοπεύει να καλύψει έναν αυτοκινητόδρομο 1.000 χιλιομέτρων, με φωτοβολταϊκά πάνελ της εταιρείας Colas Wattway.

 
Το χρηματοδοτούμενο από το κοινό, πρότζεκτ, για την κατασκευή ενός δρόμου από φωτοβολταϊκά πάνελ, που κατέκλυσε το ίντερνετ πριν μερικά χρόνια, φαίνεται ότι θα πάρει τελικά «σάρκα και οστά», μέσω ενός αντίστοιχου έργου, που φέρεται να έχει στα «σκαριά», το Εθνικό Ινστιτούτο για την Ηλιακή Ενέργεια της Γαλλίας (INES), σε συνεργασία με την εταιρεία υποδομών μεταφορών, Colas.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την κάλυψη 621 μιλίων (1000 χλμ) σε αυτοκινητόδρομο της Γαλλίας, με λεπτά φωτοβολταϊκά πάνελ, πάχους μόλις 7 χιλιοστών, τα οποία και θα φέρουν την ηλιακή ενέργεια σε όλο το μήκος της διαδρομής. Το υλικό των φωτοβολταϊκών πάνελ θα είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό, ώστε να μπορεί να αντέξει την τακτική κυκλοφορία, ακόμη και για τα βαρέα φορτηγά, ενώ με δεδομένο ότι ένα φωτοβολταϊκό 20 τ.μ., αυτού του τύπου, μπορεί να τροφοδοτήσει ένα μέσο σπίτι της χώρας, τα πάνελ ενός χιλιομέτρου, θα έχουν τη δυνατότητα να παραγάγουν ηλεκτρική ενέργεια, αρκετή για να τροφοδοτήσει το σύνολο του δημόσιου φωτισμού, σε μία πόλη 5.000 κατοίκων.

Σύμφωνα και με το Global Construction Review λοιπόν, έχουν ήδη κατατεθεί σχετικές προσφορές για την υλοποίηση του έργου και από φέτος την άνοιξη θα ξεκινήσουν οι δοκιμές των ηλιακών συλλεκτών στο δρόμο, ενώ το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το 2021.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ