Ημι-διαφανής μεμβράνη για φ/β από την Belectric OPV

Διαβάστηκε από 2162 αναγνώστες -

Νέα καινοτόμος τεχνολογία για γκρι και μπλε ημι-διάφανα και οργανικά φωτοβολταϊκά πάνελ, από την Belectric και τη Merck, έτοιμη για εμπορική χρήση.

 
Μία νέα καινοτόμο τεχνολογία φωτοβολταϊκών λάνσαρε στην αγορά η εταιρεία Belectric OPV, σε συνεργασία με τον επιστημονικό τομέα της εταιρείας Merck. Πρόκειται για ημιδιαφανή, γκρι, οργανικά φωτοβολταϊκά, τα οποία και παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά, στο συνέδριο «Adaptive Architectures and Smart Materials», που πραγματοποιήθηκε πριν μερικούς μήνες στο Σικάγο των ΗΠΑ.

Τα εν λόγω πάνελ αποτελούνται από αρκετές απανωτές στρώσεις υαλοπινάκων που συνδέονται με καλώδια από χάλυβα, τα οποία και δημιουργούν ένα ελαφρύ υαλοπέτασμα. Τα πάνελ χρησιμοποιούν μία νέα ένωση πυριτίου από τη Merck, η οποία παρέχει μια έξοδο ισχύος άνω των 50 W/m² στα οργανικά πάνελ, σύμφωνα και με τη Belectric. Τα νέα αυτά προϊόντα έχουν κατασκευαστεί για ιδιαίτερα υψηλές αποδόσεις και σε μεγάλες ποσότητες, όντας πλέον έτοιμα για εμπορική χρήση.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί, ότι η Belectric και η Merck έχουν εισαγάγει πλέον τη νέα τεχνολογία και σε μπλε οργανικά φωτοβολταϊκά.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ