Φ/Β πάρκο 22ΜW με πάνελ της aleo

Διαβάστηκε από 1434 αναγνώστες -

Με προμηθευτή των φωτοβολταϊκών πάνελ την aleo solar κατασκευάστηκε το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο στον κόσμο, με κυψέλες τεχνολογίας CELCO.

 
H aleo solar GmbH παρέδωσε περίπου 76.000 μονοκρυσταλλικά πάνελ υψηλής απόδοσης για το φωτοβολταϊκό πάρκο Cepalco στις Φιλιππίνες. Με συνολική ισχύ 22MW το φωτοβολταϊκό πάρκο στο νησί Leyte πρόκειται να είναι το μεγαλύτερο στο κόσμο στο οποίο θα χρησιμοποιηθούν πάνελ με κυψέλες τεχνολογίας CELCO. Το πάρκο θα συνδεθεί στο δίκτυο το Μάρτιο του 2016.
Το έργο Sepalco κοντά στην πόλη του Palo έχει συνολική ισχύ 50 MW και κατασκευάστηκε από τη SAS Sunrise, θυγατρική της Sino-American Silicon Products Inc. (SAS). Προμηθευτής των φωτοβολταϊκών πάνελ είναι η aleo solar με τις εγκαταστάσεις της στο Prenzlau (Brandenburg, Γερμανία). H σύμβαση παροχής ενέργειας υπό καθεστώς feed in tariff με το Υπουργείο Ενέργειας των Φιλιππίνων έχει ολοκληρωθεί και η απόδοση για το έργο υπολογίζεται περίπου σε 71 GWh ετησίως.
Μέσα από την συνεχή επέκταση των φωτοβολταϊκών, οι Φιλιππίνες μειώνουν την μεγάλη εξάρτηση τους από τις εισαγωγές καυσίμων. Η SAS Sunrise με το έργο Sepalco δίνει το έναυσμα της ενεργειακής της πολιτικής για την μείωση του κόστους παραγωγής ηλιακής ηλεκτρικής ενέργειας με φωτοβολταϊκά πάρκα στην Ασία, την Αφρική και τη Λατινική Αμερική. Οι Φιλιππίνες, πλήττονται συχνά από τυφώνες και τα στιβαρά φωτοβολταϊκά πάνελ της aleo κρίθηκαν έως τα πλέον κατάλληλα: Με πάχος πλαισίου 50 mm και μέγιστο φορτίο καταπόνησης τα 5.400 Pascal, τα εξαιρετικά άκαμπτα πάνελ της aleo υπερβαίνουν τα 500 kg σημειακής πίεσης.
Το μέγεθος του έργου Sepalco κατά κύριο λόγο αναδεικνύει ότι τα υψηλής απόδοσης πάνελ της aleo είναι ανταγωνιστικά ακόμη και σε έργα μεγάλης κλίμακας. «Η αξιοπιστία, η αντοχή και οι εγγυήσεις των πάνελ της aleo παρέχουν στους επενδυτές υψηλό επίπεδο ασφάλειας», λέει ο William Chen, Διευθύνων Σύμβουλος Πωλήσεων της aleo solar. Η οικονομική σταθερότητα της aleo και η υψηλή ποιότητα των πάνελ της, επιβεβαιώνεται και από πρόσφατη μελέτη του SgurrEnergy Insitute: Έπειτα από λεπτομερή επιθεώρηση, η εξαιρετικά αυτοματοποιημένη παραγωγή και οι εσωτερικοί κανονισμοί ποιότητας και ελέγχου της aleo solar θεωρήθηκαν ως οι καλύτερες στην αγορά. Η μελέτη αναφέρει ότι η aleo solar είναι μπροστά από τους άλλους κατασκευαστές όσον αφορά το «stabbing & stringing» (τεχνική σύνδεσης κυψελών). Σύμφωνα με τη μελέτη, επίσης, οι όροι της εγγύησης που προσφέρει η aleo solar για τα πάνελ της είναι πάνω από τα πρότυπα της βιομηχανίας.
Σύμφωνα με τους ειδικούς του SgurrEnergy Institute για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η aleo solar δεν τηρεί απλά όλα τα σχετικά πρότυπα παραγωγής του κλάδου. Αντίθετα, το Σύστημα Εκτέλεσης Παραγωγής θεωρήθηκε ως το καλύτερο παράδειγμα πρακτικής για τη βιομηχανία φωτοβολταϊκών.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ