Νέο Φ/Β σύστημα Net Metering από την Kostal

Διαβάστηκε από 1536 αναγνώστες -

Η KOSTAL Solar Electric Ελλάς προμήθευσε αντιστροφείς ΡΙΚΟ για άλλο ένα μεγάλο φωτοβολταϊκό σύστημα Net Metering, ισχύος 500Kw.

 
Με αντιστροφείς PIKO της KOSTAL Solar Electric Hellas, έγινε η νέα φωτοβολταϊοκή εγκατάσταση 500 kW, στην οροφή των εγκαταστάσεων της εταιρίας ABUJaber Co., στο Αμμάν της Ιορδανίας. Το έργο πραγματοποίησε η κατασκευαστική εταιρία Cthree, η οποία χρησιμοποίησε 25 αντιστροφείς ΡΙΚΟ 20, το μεγαλύτερο από τα νέα μοντέλα της KOSTAL και δημιούργησε ένα τέλειο, σταθερό Φ/Β σύστημα NetMetering. Χάρη στους 3 MPPtrackers και το μεγάλο εύρος εισόδου DC του ΡΙΚΟ 20, η υλοποίηση του συστήματος σε όμορες στέγες με σποραδικές σκιάσεις ήταν εύκολη υπόθεση.
Επισήμως το σύστημα ξεκίνησε να λειτουργεί στις αρχές του Μάρτη και χρησιμοποιεί την ηλιακή ενέργεια που παράγεται στη στέγη για όλες τις ενεργειακές ανάγκες του εργοστασίου το οποίο ασχολείται με τη συσκευασία, συντήρηση και εξαγωγή τροφίμων.
Η φωτοβολταϊκή εγκατάσταση θα συμβάλλει σημαντικά στο πρόγραμμα εξοικονόμησης της εταιρίας χωρίς να επηρεάσει στο ελάχιστο τις προσφερόμενες της υπηρεσίες. Εκτός από τις ενεργειακές ανάγκες των μηχανημάτων επεξεργασίας των τροφίμων, η φωτοβολταϊκή εγκατάσταση συμβάλει σημαντικά και στον φωτισμό και κλιματισμό ολόκληρου του κτιρίου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ