Διασχίζει τις ΗΠΑ το Solar Impulse 2

Διαβάστηκε από 1375 αναγνώστες -

Το 10ο σκέλος του ταξιδιού του, πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες το Solar Impulse 2, το οποίο έχει ως στόχο να κάνει το γύρο του κόσμου αποκλειστικά με τη χρήση της ηλιακής ενέργειας.

 
Μετά από μία εβδομάδα στην Καλιφόρνια, το Solar Impulse 2, με νέο πιλότο τον André Borschberg, απογειώθηκε ξανά, συνεχίζοντας το ταξίδι του για το γύρο του κόσμου. Το πρότυπο αεροσκάφος, κινείται αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια, την οποία και αντλεί μέσω φωτοβολταϊκών συστημάτων, ενώ απώτερος στόχος του είναι να διαδώσει την αξία της «πράσινης» μετακίνησης σε ολόκληρο τον κόσμο. Επόμενος σταθμός του Solar Impulse 2 είναι το Phoenix Goodyear στην Αριζόνα, ενώ στη συνέχει θα κατευθυνθεί προς τη Νέα Υόρκη, διασχίζοντας ουσιαστικά τον εναέριο χώρο των Ηνωμένων Πολιτειών, προτού επιστρέψει στην Ιαπωνία για να ολοκληρώσει το ταξίδι του. Στις ΗΠΑ, το ηλιακό αεροσκάφος, έφθασε πριν περίπου 10 ημέρες από τη Χαβάη, με πιλότο τον Bertrand Piccard, ο οποίος και διαδέχτηκε τον Borschberg στη νησιωτική χώρα, όπου προσγειώθηκε μετά από 18 ώρες και κάλυψε 4.480 μίλια (7.209 χιλιόμετρα) και αφετηρία την Ιαπωνία, με μία πρώτη στάση στο ¶μπου Ντάμπι. Σε αυτό το πρώτο «κομμάτι» του ταξιδιού, παρουσιάστηκαν και κάποια προβλήματα από υπερφόρτωση των μπαταριών, οι οποίες όμως επισκευάσθηκαν στη Χαβάη, για τη συνέχιση του εγχειρήματος.
«Πλέον συνεχίζουμε την περιπέτεια στις ΗΠΑ, με τη φιλοδοξία να δείξουμε σε κάθε άνθρωπο κατά μήκος του ταξιδιού, ότι εάν ένα αεροπλάνο μπορεί να πετάξει μέρα και νύχτα χωρίς καύσιμα, είναι δυνατό να χρησιμοποιήσουμε εξίσου «καθαρές» τεχνολογίες και για το έδαφος, δημιουργώντας νέες βιομηχανικές αγορές, που θα τονώσουν την οικονομική ανάπτυξη, προστατεύοντας παράλληλα το περιβάλλον», υποστήριξε ο Bertrand Piccard.
Αξίζει δε να σημειωθεί, ότι αυτό το 10ο σκέλος του ταξιδιού του Solar Impulse 2, αναμένεται να διαρκέσει περίπου 16 ώρες, προσθέτοντας 720 μίλια στη συνολική πτήση, μέχρι το Φοίνιξ της Αριζόνα.

Πηγή: Solar Impulse

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ