Στην αγορά του Smart Module η SMA

Διαβάστηκε από 1460 αναγνώστες -

Τα αποκλειστικά δικαιώματα της τεχνολογίας, TS4-Retrofit, ανέλαβε η SMA και ετοιμάζεται να προσφέρει «έξυπνες» λύσεις για εγκατεστημένα ή νέα φωτοβολταϊκά συστήματα.

 
Στο πλαίσιο μιας αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου, η κορυφαία κατασκευάστρια μετατροπέων για φωτοβολταϊκά συστήματα, SMA, πρόκειται να αποκτήσει και ένα μερίδιο της τάξης του 27% από την εταιρεία Tigo Enregy, η οποία και ειδικεύεται στην τεχνολογία Smart Module. Ταυτόχρονα μάλιστα, η SMA θα λάβει και τα αποκλειστικά δικαιώματα για τις παγκόσμιες πωλήσεις της τεχνολογίας «έξυπνων» μονάδων, TS4-Retrofit, για τουλάχιστον 30 μήνες.
Η πλατφόρμα TS4-Retrofit, σχεδιάστηκε για να αυξήσει την ενεργειακή απόδοση των φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων και να απλοποιήσει το σχεδιασμό, την εγκατάσταση, την παρακολούθηση μέσω cloud και την πυρασφάλεια των συστημάτων. Όλα τα παραπάνω μπορούν λοιπόν να ενσωματωθούν σε μία τέτοια «έξυπνη» μονάδα, η οποία και δημιουργήθηκε από την Tigo, ακριβώς, για να βελτιώσει τη λειτουργικότητα των συστημάτων. Το σύστημα Ts4 μάλιστα, μπορεί να προστεθεί σε υπάρχοντα φωτοβολταϊκά συστήματα, αλλά και ενσωματωθεί σε νέες εγκαταστάσεις, επιτρέποντας πλέον στους ιδιοκτήτες των φωτοβολταϊκών, να τα ελέγχουν εξ αποστάσεως και κάθε σύστημα ξεχωριστά. «Σε όλο τον κόσμο, πάνω από ένα δισ. φωτοβολταϊκές μονάδες, έχουν εγκατασταθεί χωρίς να δίνουν τη δυνατότητα του monitoring χωριστά. Μέσω της Tigo λοιπόν, μπορούμε να δώσουμε αυτή την ικανότητα σε όλες ηλιακές μονάδες», εξήγησε χαρακτηριστικά, ο Διευθύνων Σύμβουλος της SMA, Pierre-Pascal Urbon, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά μία δυναμική είσοδο της SMA στην εν λόγω αγορά, ο ετήσιος όγκος πωλήσεων της οποίας, υπολογίζεται στα 700 εκατ. ευρώ.
Αξίζει δε να σημειωθεί, ότι εξαιτίας και της νέας δραστηριότητας της εταιρείας, η SMA προβλέπει πωλήσεις της τάξης του 1 δισ. ευρώ, για το οικονομικό έτος 2016, με σημαντική ανάκαμψη των κερδών της, στα 80 με 120 εκατ. ευρώ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ