Στην αγορά τα φωτοβολταϊκά από περοβσκίτη

Διαβάστηκε από 2165 αναγνώστες -

Με γοργούς ρυθμούς φαίνεται ότι εξελίσσεται η τεχνολογία των ηλιακών κυττάρων από περοβσκίτη, με νέα έρευνα να εκτιμά ότι η εμπορευματοποίησή τους θα ξεκινήσει μεταξύ 2019 και 2020.

 
Ο περοβσκίτης, το ορυκτό οξείδιο του ασβεστίου και του τιτανίου, έχει αρχίσει να αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια, ως το βασικό υλικό στην τεχνολογία της… επόμενης ημέρας για τα φωτοβολταϊκά συστήματα, καθώς αποδεικνύεται πολύ πιο αποδοτικό στην αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας.

Σύμφωνα με νέα έρευνα της Lux Research μάλιστα, η εν λόγω τεχνολογία έχει εξελιχθεί πλέον σε τέτοιο βαθμό που θεωρείται ότι θα είναι έτοιμη για εμπορική χρήση τα αμέσως επόμενα χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, τα πρώτα ηλιακά κύτταρα από περοβσκίτη αναμένεται να διατεθούν στην αγορά, ίσως και το 2019 και σίγουρα έως το 2021.

Η έκθεση της Lux Research έρχεται δε, μόλις λίγο καιρό μετά την είδηση ότι τα ηλιακά κύτταρα από περοβσκίτη έφθασαν σε απόδοση ρεκόρ της τάξης του 21% στην μετατροπή της ηλιακής ενέργειας, γεγονός που αύξησε το ενδιαφέρον, αλλά και τις προσδοκίες γύρω από τη νέα αυτή τεχνολογία.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την έρευνα (στα αγγλικά) εδώ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ