Αυξάνει τη χρήση ΑΠΕ η Nissan

Διαβάστηκε από 1259 αναγνώστες -

Το νέο φωτοβολταϊκό πάρκο στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Nissan στο Σάντερλαντ, έχει αυξήσει τη χρήση ΑΠΕ στο 7% των αναγκών της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας

 
Η Nissan έχει θέσει ως στόχο να αυξήσει τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για τις ανάγκες της σε ηλεκτρική ενέργεια, με το σχετικό ποσοστό να φθάνει πλέον το 7%, στην κεντρική της μονάδα στο Σάντερλαντ της Αγγλίας. Το συγκεκριμένο εργοστάσιο είναι χτισμένο στο χώρο του πρώην αεροδρομίου Usworth και αποτελεί το μεγαλύτερο στην Ευρώπη για την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία.

Στις εγκαταστάσεις του υπάρχει και μία πίστα δοκιμών, μέσα στην οποία έχει εγκατασταθεί και ένα ηλιακό πάρκο ισχύος 11,25 MW, που αποτελείται από 19.000 φωτοβολταϊκά πάνελ. Από αυτά, σε συνδυασμό με την ενέργεια που παράγεται από 10 ανεμογεννήτριες στην περιοχή, η Nissan, έχει καταφέρει να αυξήσει το ποσοστό της στη χρήση ΑΠΕ, ενώ στόχος της είναι να συνεχιστεί αυτή η διαδικασία, ώστε να μειωθεί περαιτέρω και το συνολικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα των αυτοκινήτων της, σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους.

Γενικότερα άλλωστε, η Nissan πραγματοποιεί «βήματα» προς τη μείωση της εξάρτησής της από τα ορυκτά καύσιμα και για τα αυτοκίνητά της, με της πωλήσεις του μοντέλου Leaf, να αποδεικνύουν, σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, την ορθότητα της επιλογής, αφού όλο και περισσότεροι καταναλωτές στρέφονται προς αυτή την κατεύθυνση.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ