Προστασία του ηλιακού το καλοκαίρι

Διαβάστηκε από 5923 αναγνώστες -

Η υψηλή θερμοκρασία στον ηλιακό θερμοσίφωνα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ανάλογα με τον τύπο και την ποιότητα του ηλιακού έχει και μια σειρά από πολύ αρνητικές συνέπειες.

 
Ακόμη και στους υψηλής ποιότητας ηλιακούς θερμοσίφωνες, είναι αναπόφευκτη η αύξηση της θερμοκρασίας στο εσωτερικό του μπόιλερ όταν λείπουμε για μέρες από το σπίτι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η υψηλή θερμοκρασία που καταπονεί τον ηλιακό μας θερμοσίφωνα μπορεί να έχει σαν συνέπεια την διακοπή της λειτουργίας του, την μείωση της απόδοσης του, την μείωση της ζωής του, ενώ ταυτόχρονα θέτει σε κίνδυνο την υγεία μας.
Μπορούμε να προστατεύσουμε τον ηλιακό μας θερμοσίφωνα, την υδραυλική μας εγκατάσταση και την υγεία μας, καλύπτοντας τους ηλιακούς συλλέκτες τους καλοκαιρινούς μήνες που λείπουμε για αρκετές ημέρες από το σπίτι.

Η κάλυψη των συλλεκτών μπορεί να γίνει με ειδικό κάλυμμα ηλιακού συλλέκτη, το οποίο δεν κοστίζει πολλά χρήματα και προστατεύει τον ηλιακό μας θερμοσίφωνα με ασφάλεια.

Προστατέψτε λοιπόν, τον ηλιακό σας θερμοσίφωνα την περίοδο των καλοκαιρινών σας διακοπών, ή όποτε άλλοτε λείπετε από το σπίτι και ο ηλιακός δεν θα χρησιμοποιηθεί για αρκετές ημέρες, με το ειδικό κάλυμμα της εταιρείας ΑΕΝΑΟΣ Α.Ε.

Γιατί πρέπει να καλύπτουμε τους ηλιακούς συλλέκτες

Όταν λείπουμε από το σπίτι το καλοκαίρι και ο ηλιακός μας θερμοσίφωνας δεν χρησιμοποιιείται για πολλές μέρες, στο μπόιλερ του ηλιακού αναπτύσσονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες ξεπερνούν τους 80οC και μπορεί να φτάσουν και τους 95οC.

Η υπερθέρμανση αυτή των συλλεκτών, έχει μια σειρά από αρνητικά αποτελέσματα:

• Ο ηλιακός θερμοσίφωνας καταπονείται από τις υψηλές θερμοκρασίες
• Στο δίκτυο ύδρευσης και τον ηλιακό θερμοσίφωνα αναπτύσσονται υψηλές πιέσεις που καταπονούν όλο το δίκτυο.
• Υπάρχει έντονη επικάθιση αλλάτων στο μπόιλερ του ηλιακού, πράγμα που έχει σαν συνέπεια την σταδιακή μείωση της απόδοσης του.

Με το κάλυμμα ηλιακού Sonnentech, θα προστατεύσετε τόσο τον ηλιακό σας, όσο και την εγκατάσταση ύδρευσης του σπιτιού.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

• Ειδικό ανακλαστικό υλικό που ανακλά την ηλιακή ακτινοβολία χωρίς να θερμαίνεται.
• Ρυθμιζόμενοι ιμάντες που κλειδώνουν με ειδικό κούμπωμα
• Κατάλληλο για όλους τους τύπους ηλιακών συλλεκτών
• Ασφαλής πρόσδεση για αντοχή σε έντονους ανέμους.

Το κάλυμμα παραδίδεται σε ειδική συσκευασία με φερμουάρ για εύκολη αποθήκευση κάτω από τον συλλέκτη ή αποθήκευση στο σπίτι. Το κάλυμμα συλλέκτη κεραμοσκεπής κοστίζει 33¤ με ΦΠΑ.

Για ηλεκτρονική παραγγελία επικοινωνήστε μαζί μας για να μας πείτε τις διαστάσεις του συλλέκτη σας ή στείλτε μας e-mail για να σας στείλουμε το αντίστοιχο κάλυμμα.

ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΛΥΧΝΙΕΣ ΚΕΝΟΥ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ