Νέες διακρίσεις για τα συστήματα της SMA

Διαβάστηκε από 1238 αναγνώστες -

Οι ολοκληρωμένες και πρωτοποριακές λύσεις της SMA ξεχώρισαν και στη φετινή έκθεση Intersolar Europe 2016, αποσπώντας μία σειρά από βραβεία.

 
Καινοτόμες λύσεις σε συστήματα για όλους του τύπους των φωτοβολταικών, παρουσίασε στη διεθνή έκθεση Intersolar Europe 2016 στο Μόναχο που πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο της Γερμανίας, η εταιρεία SMA Solar Technology AG (SMA). Μεγαλύτερη έμφαση δόθηκε από την ίδια, στα συστήματα έξυπνης διαχείρισης και αποθήκευσης ενέργειας, για τη βελτιστοποίηση της ιδιοκατανάλωσης και της αυτοπαραγωγής ηλιακής ενέργειας.

Από την πλευρά τους οι επισκέπτες την έκθεση, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον μετατροπέα Sunny Boy της SMA, ο οποίος και θεωρείται ιδανικός για τις μπαταρίες αποθήκευσης, όντας ο πρώτος που υψηλής τάσης επιτρέπει την αποτελεσματική ενσωμάτωση και των μπαταριών υψηλής τάσης, όπως η Tesla Powerwall, σε απλά φωτοβολταικά συστήματα.

Η συγκεκριμένη καινοτομία της SMA, μάλιστα, εντυπωσίασε και την κριτική επιτροπή των εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι και την επιβράβευσαν με το Βραβείο EES. Επιπλέον δε, έλαβε και το βραβείο Intersolar Award, για το υβριδικό σύστημα που συνδυάζει τα φωτοβολταϊκά με το diesel, δίνοντας μία ολοκληρωμένη λύση αποθήκευσης, η οποία και χρησιμοποιείται για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στο νησί του Αγίου Ευσταθίου στην Καραϊβική.

Παράλληλα, στο περίπτερο της SMA στην έκθεση, παρουσιάστηκε και η -με το κλειδί στο χέρι- λύση μεσαίας τάσης, με inverter 5 MW για φωτοβολταικές εγκαταστάσεις νέας γενιάς και ισχύος 1,500V.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ