Υψηλότερη απόδοση με την τεχνολογία MLD

Διαβάστηκε από 1755 αναγνώστες -

Η νέα μέθοδος της Deger για τη μετασκευή αστρονομικών συστημάτων, φαίνεται να αποδίδει σε υψηλό βαθμό, σύμφωνα και με εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα.

 
Μία μόλις ημέρα, φαίνεται να χρειάζεται ένα φωτοβολταϊκό σύστημα για να αυξήσει την απόδοσή του, αν υιοθετήσει τη νέα μέθοδο της Deger, για τη μετασκευή αστρονομικών συστημάτων παρακολούθησης, με την πατενταρισμένη τεχνολογία MLD.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, το γεγονός επιβεβαιώθηκε σε ηλιακό πάρκο στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην περιοχή των Οινοφύτων. Στα εκεί συστήματα, χρησιμοποιείτο 7, διπλού άξονα, αστρονομικοί ιχνηλάτες (trackers), με τον ιδιοκτήτη του πάρκου όμως, να αντιμετωπίζει προβλήματα με τη λειτουργία παρακολούθησης. Για το λόγο αυτό στράφηκε στη Deger Hellas, για την εκ των υστέρων τοποθέτηση της πατενταρισμένης τεχνολογίας MLD.

Το ηλιακό πάρκο είχε εγκατεστημένη ισχύ 100 kWp και για να άναδειχθεί η διαφορά στην απόδοση, επιλέχθηκε ένας tracker με ισχύ 13,4 kW, ο οποίος προηγουμένως ήταν εξοπλισμένος με αστρονομικό εντοπισμό και έλεγχο σκίασης για το απόγευμα. Η μονάδα αυτή αφαιρέθηκε και αντικαταστάθηκε με 2 αισθητήρες MLD της Deger. Η επίδρασή τους λοιπόν, έγινε γρήγορα εμφανής, αφού μετά από μόλις μία ημέρα, η απόδοση των ηλιακών συλλεκτών, βελτιώθηκε κατά 7%.

Οι κατοχυρωμένοι με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αισθητήρες MLD της DEGER, μετρούν συνεχώς την ένταση της ακτινοβολίας και μετακινούν την ηλιακή εγκατάσταση της μονάδας, στην πιο πλεονεκτική θέση. Έτσι, οι μονάδες όχι μόνο λαμβάνουν τη ηλιακή ακτινοβολία υπόψη, αλλά επίσης, για παράδειγμα, το φως που αντανακλάται από άλλες επιφάνειες, όπως το χιόνι ή τα βράχια. Από τις πρώτες πρωινές ώρες και μέχρι το βράδυ, συλλέγουν τις ακτίνες φωτός του ήλιου και παράγουν ενέργεια όλη την ημέρα. Το αποτέλεσμα είναι με την τεχνολογία MLD να επιτυγχάνονται σημαντικά υψηλότερες αποδόσεις ακόμη και της τάξης του 45% κατά μέσο όρο, σε σύγκριση με τα σταθερά συστήματα κλίσης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ