Sunny Portal σε 50.000 καταγεγραμμένα Φ/Β

Διαβάστηκε από 1393 αναγνώστες -

Με περισσότερες από 50.000 καταγεγραμμένες φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις σε περισσότερες από 100 χώρες, το Sunny Portal της SMA αποτελεί τη μεγαλύτερη διαδικτυακή πλατφόρμα για την τηλεμετρία, διαχείριση και παρουσίαση φωτοβολταϊκών συστημάτων στον κόσμο.

 
Αυτό ισοδυναμεί με 3,5 GW ενέργειας που επιτηρούνται είτε μέσω του Sunny Portal, είτε μέσω της εφαρμογής για iPhone – υπηρεσίες που διατίθενται δωρεάν.

«Το SMA Sunny Portal είναι η εφαρμογή που προτιμούν οι περισσότεροι ιδιοκτήτες φωτοβολταϊκών συστημάτων, όσο και εγκαταστάτες και τεχνικοί, καθώς η κεντρική διαχείριση και η παρακολούθηση του συστήματος εξοικονομούν χρόνο και χρήμα», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της SMA Hellas κ. Χάρης Χρηστίδης.

Το Sunny Portal είναι φιλικό προς το χρήστη, προσφέροντας δυνατότητες εξατομίκευσης και πληροφορίες για κάθε φωτοβολταϊκό σύστημα ανεξάρτητα από τις ρυθμίσεις ή το μέγεθός του. Η πρόσβαση είναι εύκολη καθώς γίνεται μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή ή κινητού τηλεφώνου με πρόσβαση στο Διαδίκτυο ή της ειδικής εφαρμογής για iPhone. Δεδομένα όπως οι ημερήσιες, μηνιαίες ή ετήσιες αναφορές για την ενεργειακή απόδοση παρουσιάζονται σε λεπτομερείς πίνακες και διαγράμματα. Μέσω του Sunny Portal, υπάρχει επίσης η δυνατότητα αποστολής μέσω e-mail αναφορών σχετικά με την απόδοση του έργου, καθώς και άλλων πληροφοριών, όπως η μέγιστη ισχύς, η οικονομική απόδοση και η μείωση CO2 σε τόνους, σε ετήσια βάση, απευθείας στο χρήστη. Όλες αυτές οι πληροφορίες αναρτώνται καθημερινά μέσω του SMA Sunny WebBox, τον κόμβο επικοινωνίας που συλλέγει συνέχεια δεδομένα από τους ηλιακούς μετατροπείς. Στην περίπτωση που ένα Sunny SensorBox εγκατασταθεί στο σύστημα, στο Sunny Portal θα οπτικοποιηθεί η ένταση της ηλιακής ακτινοβολίας, η θερμοκρασία του φωτοβολταϊκού πλαισίου, η θερμοκρασία του περιβάλλοντος καθώς και η ταχύτητα του ανέμου.

Στο Sunny Portal παρουσιάζονται επίσης πληροφορίες όπως η ημερομηνία ανάληψης του έργου, το μέγεθος, τα χαρακτηριστικά και οι παράμετροι των πλαισίων, των μετατροπέων και των συστημάτων επικοινωνίας που χρησιμοποιούνται. Πέραν του αρχείου, όπου καταγράφεται το ιστορικό συμβάντων του συστήματος, οι χρήστες μπορούν να καταχωρούν τα δικά τους δεδομένα, από τεχνικές λεπτομέρειες μέχρι στοιχεία επικοινωνίας του εγκαταστάτη.
Εφόσον οι χρήστες επιθυμούν να μοιράζονται τα δεδομένα απόδοσης, μπορούν να επιλέξουν συγκεκριμένες σελίδες του Sunny Portal να είναι δημόσιες ή να ενσωματώσουν μεμονωμένες σελίδες στην εταιρική ή προσωπική τους ιστοσελίδα.
Το Sunny Portal είναι διαθέσιμο σε 10 γλώσσες: Γερμανικά, Αγγλικά, Ισπανικά, Ιταλικά, Γαλλικά, Κινέζικα, Ελληνικά, Κορεάτικα, Πορτογαλικά και Τσέχικα.

Σχετικά με την SMA

Με κύκλο εργασιών ύψους 1,9 δις ευρώ περίπου για το έτος 2010, ο Όμιλος SMA αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη στον τομέα των ηλιακών μετατροπέων, της καρδιάς κάθε εγκατάστασης παραγωγής ηλιακής ενέργειας. Ο Όμιλος, με έδρα στο Niestetal της Γερμανίας, δραστηριοποιείται σε τέσσερις ηπείρους με δεκαεπτά θυγατρικές επιχειρήσεις και απασχολεί περισσότερους από 5.000 εργαζομένους (συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων έκτακτης απασχόλησης). Η SMA παράγει ένα ευρύ φάσμα μετατροπέων προσφέροντας τον κατάλληλο μετατροπέα για κάθε τύπο φωτοβολταϊκού πλαισίου και για φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις κάθε ισχύος. Το φάσμα προϊόντων περιλαμβάνει τόσο μετατροπείς για φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις διασυνδεδεμένες στο δημόσιο δίκτυο, όσο και για αυτόνομα δίκτυα. Από το 2008, η μητρική εταιρεία SMA Solar Technology AG συμπεριλαμβάνεται στη λίστα Prime Standard του Χρηματιστηρίου Αξιών της Φραγκφούρτης (S92) και η μετοχή της προστέθηκε στο TecDAX. Η SMA έχει διακριθεί επανειλημμένα στο παρελθόν για την εξαιρετική της απόδοση ως εργοδότης και πρόσφατα κατέκτησε την πρώτη θέση στο γερμανικό διαγωνισμό "Great Place to Work. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.SMA.de και για την Ελλάδα www.SMA-Hellas.com.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ