Η SMA στην Intersolar Europe 2011

Η ενσωμάτωση των φωτοβολταϊκών συστημάτων στα δίκτυα ηλεκτροδότησης θα αποτελέσει το κεντρικό θέμα της παρουσίας της SMA στην έκθεση Intersolar Europe 2011, που θα πραγματοποιηθεί από τις 8 έως τις 10 Ιουνίου, στο Μόναχο της Γερμανίας.

 
Στο πλαίσιο αυτό, η SMA θα παρουσιάσει τη νέα της λύση που συνδυάζει το Sunny Home Manager με το εφεδρικό σύστημα Sunny Backup, για την ανάλυση και τη βελτιστοποίηση της ιδιοκατανάλωσης. Η νέα λύση της SMA διαθέτει δυνατότητες αξιοποίησης δεδομένων για την πρόβλεψη παραγωγής φωτοβολταϊκής ενέργειας και για κυμαινόμενες χρεώσεις ηλιακής κιλοβατώρας.

«Η συμβολή της φωτοβολταϊκής τεχνολογίας στο ενεργειακό ισοζύγιο γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη. Σε αυτό το πλαίσιο, η έρευνα και ανάπτυξη στην εταιρεία μας επικεντρώνεται στην ενσωμάτωση των φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων στα δίκτυα ηλεκτροδότησης», αναφέρει ο Roland Grebe Chief Technology Officer της SMA. Σύμφωνα με τον ίδιο, μεσοπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα, θα πρέπει να διασφαλίζεται ότι η τροφοδοσία ηλιακού ρεύματος θα εγγυάται υψηλά επίπεδα σταθερότητας δικτύου. «Το Sunny Home Manager, το οποίο παρουσιάστηκε στην Intersolar 2010 ως θεματική μελέτη, διαθέτει ενσωματωμένη τη δυνατότητα πρόγνωσης ηλιακής ακτινοβολίας. Έτσι, η λύση της SMA είναι πλέον πιο «έξυπνη» και επηρεάζεται λιγότερο από μεταβολές των συνθηκών. Στον τομέα των φωτοβολταϊκών, η καινοτομία αυτή αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό βήμα προς το μέλλον» σχολιάζει ο Grebe.

Επιπλέον, στην Intersolar η SMA θα εστιάσει στην παρουσίαση του διευρυμένου προγράμματος τεχνικών σεμιναρίων SMA Solar Academy, στο χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης SMA Service καθώς και στις νέες υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες μέσω του προγράμματος Sunny PRO Club. Παράλληλα θα παρουσιαστεί και το νέο πρόγραμμα επιβράβευσης SMA Bonus, το οποίο απευθύνεται αποκλειστικά στους εγκαταστάτες φωτοβολταϊκών συστημάτων. Όσοι επισκεφθούν το περίπτερο της SMA στην έκθεση, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλα τα παραπάνω καθώς και να συζητήσουν με τους ειδικούς της εταιρείας για τις νέες υπηρεσίες, τις ευέλικτες συμβάσεις συντήρησης και επισκευής αλλά και για όποια ειδικά θέματα τους απασχολούν.

Όπως και πέρυσι, η SMA θα φιλοξενηθεί στο περίπτερο 230, αίθουσα B4, καθώς και στον εξωτερικό χώρο FG 110. Όσοι έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για θέματα όπως είναι η ενσωμάτωση φωτοβολταϊκών συστημάτων στα δίκτυα ηλεκτροδότησης ή η ιδιοκατανάλωση, μπορούν να επισκεφτούν την SMA και στo PV Special Show, στο περίπτερο B5 130, αίθουσα B5.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ