Συστήματα στήριξης φωτοβολταϊκών από την ALUMINCO

Διαβάστηκε από 2389 αναγνώστες -

Η ALOUMINCO προχώρησε στο χώρο των εναλλακτικών πηγών ενέργειας παρουσιάζοντας νέες λύσεις για τη στήριξη των φωτοβολταϊκών πλαισίων που θα μπορούν να τοποθετηθούν σε οροφές, στέγες και πάρκα.

 
Electra: Σύστημα στήριξης φωτοβολταϊκών πλαισίων σε επίπεδες οροφές
Το σύστημα ΗΛΕΚΤΡΑ έχει τη δυνατότητα στήριξης, τόσο των κρυσταλλικών, όσο και των άμορφων (thin film) φωτοβολταϊκών πάνελ και παραδίδεται κομμένο και τρυπημένο ανάλογα με τις απαιτήσεις και τις διαστάσεις των φωτοβολταϊκών. Έχει τη δυνατότητα είτε να πακτωθεί στην οροφή του κτιρίου ή να στηριχθεί σε στηθαίο με τη χρήση ειδικού εξαρτήματος. Το σύστημα κατασκευάζεται σε σταθερές γωνίες κλίσης των πάνελ ως προς το έδαφος, το εύρος των οποίων κυμαίνεται από 22-30 βαθμούς κελσίου.

Phaethon: Σύστημα στήριξης φωτοβολταϊκών πλαισίων σε πάρκα
Το σύστημα ΦΑΕΘΩΝ χρησιμοποιείται σε εφαρμογές μεγάλων πάρκων. Υπάρχει η δυνατότητα της εύκολης και γρήγορης ρύθμισης της κλίσης των βάσεων, τόσο κατά την τοποθέτηση, όσο και μετά από αυτήν και με τον τρόπο αυτό βελτιστοποιείται η απόδοση του πάρκου ανάλογα με την εποχή. Στα πλεονεκτήματα του συστήματος συγκαταλέγεται το καινοτόμο εξάρτημα συγκράτησης των φωτοβολταϊκών που δίνει τη δυνατότητα στον τοποθετητή να εργασθεί πάνω ή κάτω από την επιφάνεια τους. Έχει τη δυνατότητα στήριξης των κρυσταλλικών και των άμορφων (thin film) φωτοβολταϊκά πάνελ και παραδίδεται με τα τρίγωνα στήριξης των τεγίδων συναρμολογημένα. Το σύστημα παρέχει τη δυνατότητα επιλογής της επιθυμητής γωνίας κλίσης των πάνελ ως προς το έδαφος σε εύρος που κυμαίνεται από 15-30 βαθμούς κελσίου.

Για την άρθρωση των πελμάτων παρέχονται δύο επιλογές:
α) Επίμηκες προφίλ σωλήνα που απλοποιεί τη συναρμολόγηση και διευκολύνει την ευθυγράμμιση των διαδοχικών πελμάτων.
β) Τμήματα προφίλ σωλήνα που επιτρέπουν την ανεξάρτητη πάκτωση κάθε πέλματος σε ανώμαλο έδαφος με πιθανά εμπόδια.

Σύστημα στήριξης φωτοβολταϊκών πλαισίων σε κεκλιμένες οροφές και σε στέγες
Το σύστημα EΣTIA αποτελείται από έναν οδηγό αλουμινίου πάνω στον οποίο τοποθετούνται τα φωτοβολταϊκά πάνελ και μια ειδικά σχεδιασμένη βίδα, η οποία με μισή περιστροφή τα συγκρατεί. Ο οδηγός είναι διαμορφωμένος έτσι, ώστε να συγκρατεί το φωτοβολταϊκό μέχρι την οριστική στήριξη του με τη βίδα. Τόσο στις μεταλλικές οροφές, όσο και σε αυτές με κεραμίδια, το σύστημα EΣTIA μειώνει τον χρόνο παραμονής του τοποθετητή στην οροφή στο ελάχιστο, στεγανοποιεί οποιοδήποτε τρύπημα στο υλικό κάλυψης της οροφής, ενώ το κόστος του είναι συγκριτικά μικρό. Η διάταξη των πάνελ μπορεί να είναι οριζόντια ή κάθετη. Για τη στήριξη των φωτοβολταϊκών panel σε κεραμοσκεπές, η ALUMINCO, παρουσιάζει την πατενταρισμένη καινοτομική λύση των ειδικών κεραμιδιών από σκληρό αλουμίνιο 6063660 συμβατό με τα πρότυπα ΑΑ6063 (AIMgSi alloy), στο χρώμα των κοινών κεραμιδιών. Τα κεραμίδια αλουμινίου αντικαθιστούν μερικά από τα υπάρχοντα συμβατικά κεραμίδια της στέγης της κατοικίας σε καθορισμένα σημεία στήριξης από την εκάστοτε μελέτη φωτοβολταϊκής εγκατάστασης. Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργηθεί μιας υψηλής αντοχής και στερέωσης υποδομή για το συνολικό φωτοβολταϊκό σύστημα. Τα κεραμίδια αλουμινίου της ALUMINCO σχεδιάστηκαν για να προσφέρουν ασφάλεια, ταχύτητα και ευκολία κατά την το ποθέτηση. Η διπλή διάταξη τους συμβάλλει στον αερισμό των φωτοβολταϊκών πάνελ, ενώ η αποφυγή οπών στα κεραμίδια διασφαλίζει την άριστη υδατοστεγανότητα της συνολικής κατασκευής. Τα κεραμίδια αλουμινίου διατίθενται σε 3 διαφορετικούς τύπους - ρωμαϊκός, ολλανδικός και γαλλικός - συμβατούς με τα αντίστοιχα κεραμικά.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προτασεισ αγορασ: ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ