Η εταιρεία SMA ξεπερνά το 99% σε βαθμό απόδοσης

Διαβάστηκε από 1013 αναγνώστες -

Στο πλαίσιο της 26ης έκθεσης EU PV SEC, η SMA Solar Technology AG επικεντρώθηκε στην αύξηση της αποδοτικότητας με τη βοήθεια ενός νέου μετατροπέα Sunny Tripower 20000TL High Efficiency. Αυτός ο νέος μετατροπέας παρέχει μέγιστο βαθμό απόδοσης 99% για συσκευή μαζικής παραγωγής.

 
Ένα από τα πρωταγωνιστικά εκθέματα στο περίπτερο της SMA στην έκθεση EU PV SEC ήταν o νέος μετατροπέας Sunny Tripower 20000TL High Efficiency. Αυτός ο νέος μετατροπέας παρέχει μέγιστο βαθμό απόδοσης 99% για συσκευή μαζικής παραγωγής. Η νέα συσκευή αυτή των 20 kVA της SMA δεν διακρίνεται μόνο για τον υψηλό βαθμό απόδοσής της. Χάρη στα βασικά της στοιχεία, (σχεδιασμός «mono-string», προαιρετικός διακόπτης απόζευξης DC και έλλειψη διάτα- ξης ανύψωσης τάσης) καθίσταται ιδανική για την κατασκευή φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων εξαιρετικά υψηλής απόδοσης, μέσης έως και πολύ μεγάλης ισχύος.

Γείωση μετατροπέων χωρίς μετασχηματιστή
Με μία πρόσθετη διάταξη που βασίζεται στο κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας κύκλωμα, θα παρέχεται η δυνατότητα λειτουργίας αποκεντρωμένων εγκαταστάσεων μεγάλης κλίμακας με οποιαδήποτε φωτοβολταϊκά πλαίσια λεπτού υμενίου σχεδιασμένα με μετατροπείς υψηλής απόδοσης χωρίς μετασχηματιστή. Κατά αυτόν τον τρόπο αυξάνεται η απόδοση από δύο έως άνω του τρία τοις εκατό.

Sunny Central 800CP
Η SMA παρουσίασε την έκδοση Utility Grade του Sunny Central 800CP με τη λειτουργία «Optiprotect». Το Optiprotect συνδυάζει το κεντρικό σύστημα επιτήρησης στοιχειοσειράς με έναν καινοτόμο αλγόριθμο που ανιχνεύει σφάλματα στοιχειοσειράς επιτόπου, αξιόπιστα και μπορεί να τα διακρίνει από παροδικά συμβάντα. Ένα σημαντικό βήμα για τη σταθεροποίηση των δικτύων, σε συνάρτηση με φωτοβολταϊκά συστήματα μεγάλης κλίμακας που υλοποιούνται με μετατροπείς Sunny Central, αποτέλεσε επίσης το λανσάρισμα μίας πλατφόρμας επικοινωνίας υψηλής απόδοσης για τη σειρά CP. Sunny Boy SB 5000TL-21 Ο τομέας «Medium Power Solutions» επικεντρώθηκε σε ζητήματα που θα μας απασχολούν και στο μέλλον, όπως η ιδιοκατανάλωση φω- τοβολταϊκού ρεύματος, τα έξυπνα δίκτυα (smart grids) καθώς και η ενσωμάτωση στο δίκτυο. Επιπλέον της σειράς Sunny Boy SB 5000TL-21 με δυνατότητα λειτουργίας άεργου ισχύος, η SMA παρουσίασε τις συσκευές Sunny Boy HF. Όλες οι συσκευές συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις του κανονισμού VDE AR4105 και αξιοποιούν το σύστημα OptiTrac Global Peak με το διευρυμένο αλγόριθμο ανίχνευσης σημείου μέγιστης ισχύος (MPP) της SMA, εξασφαλίζοντας εξαιρετικές αποδόσεις ακόμη και στην περίπτωση φωτοβολταϊκών πλαισίων με μερική σκίαση. Όσον αφορά στον τομέα «Off-Grid Solutions», εστίασε στην τεχνολογία SMA Multicluster για την υλοποίηση αυτόνομων συστημάτων με ισχύ έως και 300 kW, όπως και στο εφεδρικό σύστημα Sunny Backup με νέες λειτουργίες διαχείρισης ενέργειας. Το σύστημα Sunny Backup που διατίθεται από τον Αύγουστο, όταν συνδυάζεται με το Meter Box, δημιουργεί μία αυτόνομη μονάδα που αυξάνει το ποσοστό της ιδιοκατανάλωσης με την αυτόματη αποθήκευση του πλεονάζοντος φωτοβολταϊκού ρεύματος για μελλοντική κατανάλωση.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ