Τα panel της aleo solar αντέχουν στην Zugspitze

Διαβάστηκε από 1090 αναγνώστες -

Στην Zugspitze, το ψηλότερο βουνό της Γερμανίας που φτάνει στα 2.962 μέτρα, η απόδοση των πάνελ της aleo solar AG, ξεπέρασε το έτος 2011 το μέσο όρο.

 
Τα συνολικά 58 πάνελ τύπου aleo S_18 (κατηγορία απόδοσης 220 Watt) είναι κατανεμημένα σε μία μονάδα πρόσοψης και μία μονάδα στέγης. Η υψηλότερη φωτοβολταϊκή μονάδα της Γερμανίας έχει συνολική απόδοση 12,76 kilowatt. Μέσα σε ένα έτος, τα 36 πάνελ aleo της μονάδας πρόσοψης παρήγαγαν 1.283 κιλοβατώρες ανά kilowatt-peak ονομαστικής ισχύος. Ο γερμανικός μέσος όρος για εγκαταστάσεις οροφής βρίσκεται γύρω στις 900 κιλοβατώρες. Η απόδοση των εγκαταστάσεων πρόσοψης στις πεδινές περιοχές κυμαίνεται μεταξύ 650 και 700 κιλοβατωρών.

Η Zugspitze βρίσκεται στη ζώνη δυτικών ανέμων. Είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένη σε καιρικά φαινόμενα καθώς αποτελεί το πρώτο ψηλό εμπόδιο για αυτούς τους δυτικούς ανέμους και προστατεύει έτσι τα νοτιότερα τμήματα των ¶λπεων. Εδώ, 310 ημέρες το χρόνο κατά μέσο όρο, κυριαρχεί παγετός.

«Όπως και στη δοκιμή αλατονέφωσης και τη δοκιμή αντοχής στην αμμωνία, η ανθεκτικότητα των φωτοβολταϊκών μας πάνελ υπό ακραίες συνθήκες αποδεικνύεται ξανά. Η άριστη ποιότητα υλικών και επεξεργασίας μας εξασφαλίζει διαρκείς και υψηλές αποδόσεις ρεύματος τόσο σε παράκτιες περιοχές, όσο και στα ορεινά» αναφέρει ο διευθυντής τεχνολογίας και ανάπτυξης της aleo solar AG, Δρ. Jens Sabotke.

Ο στενός εξουσιοδοτημένος συνεργάτης της aleo solar, Iliotec, σχεδίασε και εγκατέστησε τη μονάδα υπό αυτές τις απαιτητικές συνθήκες. Τα πάνελ και τα εξαρτήματα μεταφέρθηκαν το φθινόπωρο του 2010 με φορτηγά, τραίνα, τελεφερίκ και με τα πόδια σε υψόμετρο σχεδόν 3.000 μέτρων. Κατά την τοποθέτηση, τόσο οι εγκαταστάτες όσο και οι ορειβάτες φρόντιζαν από κοινού για την ασφάλειά τους. Στον αραιό αέρα της κορυφής ήταν απαραίτητη η καλή φυσική κατάσταση, ενώ λόγω της επικείμενης έλευσης του χειμώνα, το προσωπικό δούλευε και νυχτερινές βάρδιες. Μετά από δέκα ημέρες η μονάδα λειτουργούσε - και εξακολουθεί να λειτουργεί μέχρι σήμερα χωρίς κανένα πρόβλημα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ