Τα πάνελ της SCHOTT Solar πιστοποιούνται για αντοχή στο αλάτι

Διαβάστηκε από 1177 αναγνώστες -

Η SCHOTT Solar, ανακοινώνει την πιστοποίηση των μονάδων της από την TÜV Rheinland, καθώς έχουν περάσει τα τεστ διάβρωσης αλατονέφους, στο δυσκολότερο επίπεδο δυσκολίας (6).

 
Η εταιρία έλαβε το πιστοποιητικό από την TÜV Rheinland στο τέλος του Φεβρουαρίου, και πρόκειται να υποβάλλει δηλώσεις πανομοιότυπης κατασκευής για τα όλα τα μοντέλα της.

Μια επένδυση ενός ηλιακού συστήματος, για να θωρηθεί πλήρως αποδοτική, θα πρέπει οι μονάδες να παράγουν ηλεκτρική ενέργεια υψηλών αποδόσεων για δεκαετίες και να είναι ασφαλείς από διάφορες επιδράσεις του περιβάλλοντος. «Αυτό το ζήτημα είναι, προφανώς, ιδιαίτερα σημαντικό για τις μονάδες που πρόκειται να εγκατασταθούν σε παράκτιες περιοχές. Παρόλα αυτά ο αέρας μπορεί να περιέχει αλάτι, ακόμη και στην ενδοχώρα. Τα κατάλοιπα που αφήνει πίσω του, στις ηλιακές μονάδες, μπορεί να προκαλέσουν διαβρώσεις, μετά από κάποια βροχή. Η δοκιμή της TÜV Rheinland έχει επιβεβαιώσει ότι δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο με τα πάνελ της SCHOTT Solar», εξηγεί η Christina Thiemann, διευθύντρια Μάρκετινγκ Προϊόντων της SCHOTT Solar.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ