Σφαιρική φωτοβολταϊκή κυψέλη από την Kyosemi

Διαβάστηκε από 1309 αναγνώστες -

Η Ιαπωνική εταιρεία Kyosemi, έχει αναπτύξει μια επαναστατική, μικρή, σφαιρική, ηλιακή κυψέλη, ικανή να συλλαμβάνει το φως του ήλιου από όλες τις κατευθύνσεις.

 
Το Spheral, όπως το ονομάζουν, αποφεύγει τον παραδοσιακό, επίπεδο σχεδιασμό φωτοβολταϊκών, επιλέγοντας μια πιο αποτελεσματική μορφή – την σφαιρική. Ενω ο σχεδιασμός και η παραγωγή των κλασσικών, επίπεδων, φωτοβολταϊκών κυψελών είναι ευκολότερος, το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι ότι η αποτελεσματικότητά τους εξαρτάται από τη σχετική θέση τους με τον ήλιο. Ενώ κάποιες εταιρείες έχουν ασχοληθεί με το εν λόγω πρόβλημα, χρησιμοποιώντας πλαίσια με μοτέρ που ακολουθούν την πορεία του ήλιου, η Kyosemi το έχει προσεγγίσει διαφορετικά, εξαλείφοντας τα δαπανηρά μοτέρ.

Το Spheral, είναι μια μήτρα από μικροσκοπικές, σφαιρικές ηλιακές κυψέλες, που έχουν σχεδιαστεί για να απορροφούν το ηλιακό φώς υπό οποιαδήποτε γωνία. Αυτό σημαίνει όχι μόνο πιο αποτελεσματική παραγωγή ενέργειας, αλλά και λιγότερη απαιτούμενη ενέργεια για την κίνηση των φωτοβολταϊκών πλαισίων.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ