Η SunPower ξεκινά την παραγωγή νέου φωτοβολταϊκού κυττάρου

Διαβάστηκε από 1187 αναγνώστες -

Η κατασκευαστής ηλιακών πάνελ, SunPower Corp., ανακοίνωσε την εκκίνηση εμπορικής παραγωγής ενός νέου φωτοβολταϊκού κυττάρου, με σκοπό να βοηθήσει την αύξηση απόδοσης των προϊόντων της.

 
Παρά την πτώση των τιμών των ηλιακών συλλεκτών κατά τα τελευταία χρόνια, η βιομηχανία ηλιακής ενέργειας συνεχίζει να αναπτύσσει νέες τεχνολογίες για να βελτιωθεί η αποδοτικότητα των συσκευών που μετατρέπουν το ηλιακό φως σε ηλεκτρική ενέργεια και να μειώσουν την ανάγκη για κρατικές επιδοτήσεις.

H SunPower, οι ηλιακοί συλλέκτες της οποίας είναι οι πιο αποτελεσματικοί στην αγορά, δήλωσε ότι το νέο ηλιακό κυττάρο, Maxeon, παρουσιάζει απόδοση μετατροπής του φωτός του ήλιου, σε ηλεκτρική ενέργεια, μέχρι και 24%.

Η αποδοτικότητα των ηλιακών συλλεκτών μετριέται από την μέγιστη ισχύ ανά μονάδα επιφάνειας. Ένα υψηλότερο ποσοστό απόδοσης επιτρέπει τη δημιουργία περισσότερης ενέργειας χρησιμοποιώντας λιγότερα κύτταρα.

Το νέο κύτταρο θα ενσωματωθεί στους ηλιακούς συλλέκτες της Sunpower και θα είναι διαθέσιμο σε περιορισμένες ποσότητες για το 2012, σύμφωνα με την εταιρεία.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ