H Innotech αναπτύσσει φωτοβολταϊκά από επαναπεξεργασμένες κυψέλες

Διαβάστηκε από 1270 αναγνώστες -

Η Νορβηγική κατασκευαστική εταιρεία φωτοβολταϊκών Innotech Solar (ITS) ανέπτυξε πρόσφατα μια ηλιακή μονάδα υψηλής απόδοσης 72 κυψελών, εκ νέου επεξεργασμένες.

 
Οι ηλιακές φωτοβολταϊκές μονάδες είναι μεγαλύτερες από τις συνήθεις των 60 κυψελών αποδίδοντας υψηλότερη παραγωγή: για την παραγωγή της ίδιας ισχύος χρειάζονται 20% λιγότερες μονάδες, εξοικονομώντας τα πλαίσια στήριξης και το κόστος εγκατάστασης.

Οι μονάδες EcoMax διατίθενται με ονομαστική ισχύ μεταξύ 270 και 280W.

"Σχεδιάσαμε τη μονάδα EcoMax ειδικά για έργα μεγάλης κλίμακας, όπου η εξοικονόμηση δαπανών που επιτυγχάνεται με μικρότερο αριθμό μονάδων και μικρότερο χρόνο εγκατάστασης, είναι τεράστια. Αυτοί οι παράγοντες παίζουν ολοένα και σημαντικότερο ρόλο στη φάση σχεδιασμού του έργου», λέει ο Δρ Thomas Hillig, Διευθυντής Πωλήσεων και Μάρκετινγκ του ΕΜΕΑ.

"Στους πελάτες που είναι ευαισθητοποιημένοι προς το περιβάλλον, θα αρέσει ιδιαίτερα η νέα μονάδα, καθώς η διαδικασία παραγωγής της χρησιμοποιεί πολύ λίγη ενέργεια."

Όπως και άλλες μονάδες της ITS, το μοντέλο των 72 κυψελών παράγεται με τη χρήση εκ νέου επεξεργασμένων ηλιακών κυψελών, δίνοντας τους ένα μικρό αποτύπωμα άνθρακα. Για την κατασκευή αυτών των μονάδων απαιτείται περίπου 90% λιγότερη ενέργεια, σε σύγκριση με τις συμβατικές κυψέλες κρυσταλλικού πυριτίου.

Η εταιρεία έχει αναπτύξει μια διαδικασία κατά την οποία οι ηλιακές κυψέλες που κατέληξαν στα απορρίμματα επαναφέρονται στην πρότερη χωρητικότητά τους. Οι ελαττωματικές περιοχές εντοπίζονται με μια υπέρυθρη κάμερα και έπειτα απομονώνονται αυτόματα μέσω ειδικού λέιζερ.

Η Innotech Solar αναλύει και βελτιστοποιεί κύτταρα από πολλούς διαφορετικούς κατασκευαστές και έχει δυναμικότητα παραγωγής άνω των 160 MWp.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ