Απόδοση ρεκόρ 19.7% των CIS λεπτού υμένα φωτοβολταϊκών

Διαβάστηκε από 1754 αναγνώστες -

H Solar Frontier έσπασε το ρεκόρ ηλιακής απόδοσης μετατροπής CIS thin-film κυττάρων, χρησιμοποιώντας μια διαδικασία συνδυασμού sputtering και selenization.

 

Το ρεκόρ απόδοσης 18,6%, που είχε επαληθευτεί από την Advanced Industrial Ιαπωνία Επιστήμης και Τεχνολογίας (AIST), βρισκόταν για 10-χρόνια. Ωστόσο, σε μια από κοινού συνεργασία με τη Νέα Ενέργεια της Ιαπωνίας και Βιομηχανικής Τεχνολογίας Οργανισμός Ανάπτυξης (Nedo), Solar Frontier ώθησε το ρεκόρ στο 19,7%, με τη χρήση ηλιακών κυψελών μέτρησης περίπου. 0,5 cm2, κομμένα από ένα υπόστρωμα 30 εκατοστά x 30cm.

Ο Satoru Kuriyagawa, επικεφαλής Τεχνολογίας της Solar Frontier, δήλωσε: «Αυτό το νέο επίτευγμα στην απόδοση μετατροπής ενέργειας δείχνει το υψηλό επίπεδο τεχνολογίας της Solar Frontier και τις υψηλές δυνατότητες της τεχνολογίας CIS. Οι CIS thin-film μονάδες που διατίθενται σήμερα από τη Solar Frontier έχουν αποκτήσει φήμη για την υψηλή απόδοση πραγματικής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς δεν επηρεάζονται εύκολα από τη σκιά ή τις υψηλές θερμοκρασίες. Τώρα, μπορούν να επιτευχθούν ακόμη και υψηλότερες πραγματικές επιδόσεις, με την εφαρμογή της νέας αυτής βασικής τεχνολογίας. Εμείς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την περαιτέρω ενίσχυση των τεχνολογικών μας δυνατοτήτων με στόχο τη χάραξη ενός παγκοσμίου ρεκόρ για τα thin-film ηλιακά κύτταρα, συνολικά».

Η Solar Frontier παράγει σήμερα CIS thin-film ηλιακούς συλλέκτες με απόδοση μετατροπής της τάξης του 13%. Η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει εάν και πότε οι νέες ανεπτυγμένες διαδικασίες θα μπουν στην παραγωγή.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ