Περιστρεφόμενοι κώνοι φωτοβολταϊκών μειώνουν το κόστος

Διαβάστηκε από 1323 αναγνώστες -

Οι περιστρεφόμενοι φωτοβολταϊκοί κώνοι της V3 Solar φαίνονται εντυπωσιακοί, με μικρότερο φυσικό αποτύπωμα σε συνδυασμό με τη δυνατότητα εικοσαπλάσιας παραγωγής ενέργειας από τα συμβατικά επίπεδα πάνελ.

 

Ο κώνος διαμέτρου 1 μέτρου της V3 Solar έχει εκατοντάδες τριγωνικά φωτοβολταϊκά κύτταρα, τοποθετημένα υπό γωνία 56 μοιρών. Παράγει την εικοσαπλάσια ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας συγκριτικά με ένα στατικό επίπεδο πάνελ με την ίδια επιφάνεια κυττάρων. Ο κώνος περιστρέφεται με τη βοήθεια ενός μικρού ποσού της παραγόμενης ενέργειάς του, η οποία τροφοδοτεί ένα σύστημα Maglev, ώστε να μειώσει τον παραγόμενο θόρυβο και την ανάγκη συντήρησης.

Η Clean Technica έχει μετρήσει το σταθμισμένο κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας (LCOE) και, εάν οι συντηρητικοί υπολογισμοί της V3 Solar είναι σωστοί, ο περιστρεφόμενος φωτοβολταϊκός κώνος (Spin Cell) πρόκειται να αποδειχθεί επαναστατικός.

Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από το Spin Cell, δεν είναι μόνο φτηνότερη από τη μέση τιμή παραγωγής από συμβατικά φωτοβολταϊκά, φαίνεται να είναι και στα δυο τρίτα της τιμής λιανικής πώλησης ηλεκτρισμού.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το Spin Cell της V3Solar είναι ακόμη στο στάδιο του πρωτοτύπου, και πρέπει κανείς να υποθέσει ότι ορισμένοι υπολογισμοί θα αλλάξουν, καθώς το προϊόν μπαίνει στην παραγωγή.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ