SunPower: Νέο ρεκόρ απόδοσης των φωτοβολταϊκών μονάδων X-Series

Διαβάστηκε από 1946 αναγνώστες -

Η SunPower έθεσε σε διαθεσιμότητα τη νέα σειρά φωτοβολταϊκών της μονάδων, με απόδοση ρεκόρ, στην Αμερική, στις 3 Απριλίου, ενώ αναμένεται η διάθεσή τους και στην Ευρώπη, το Μάιο.

 

Οι φωτοβολταϊκές μονάδες της SunPower, που πρόσφατα ονομάστηκαν X-series, έρχονται με την τελευταία τεχνολογία «Maxeon Gen 3», η οποία παρουσιάζει απόδοση πάνω από 24%. Η παραγωγή των μονάδων έχει αρχίσει από το Μάρτιο του 2012, όπως δηλώνει η εταιρεία.

Οι μονάδες της X-Series χρησιμοποιούν ένα νέο τρόπο διασύνδεσης, με βάση το χαλκό, ανάμεσα στο πίσω μέρος του wafer και του backsheet, που μειώνει την αντίσταση και βελτιώνει την αγωγιμότητα, με τελικό στόχο τη μείωση των συνολικών απωλειών απόδοσης της μονάδας.

Η εταιρεία είπε ότι το η κατάμαυρη αισθητική της εμφάνισης των μονάδων, σήμαινε ότι η αγορά-στόχος ήταν ειδικά η οικιακή. Μια μικρή μονάδα 250W έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει τη βελτιστοποίηση στις μικρές οροφές, ενώ μια τυπικού μεγέθους μονάδα 345W, είναι επίσης διαθέσιμη.

Η SunPower κατείχε και προηγουμένως το ρεκόρ υψηλής απόδοσης μονάδας με την E-Series, που χρησιμοποιεί Gen 2 ηλιακά κύτταρα, σημειώνοντας αποδόσεις μονάδας πάνω από 20%. Η E-Series είχε αποκαλυφθεί για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2011 στην Intersolar Europe.

Πρόσφατα, η E-Series τοποθετήθηκαν στην πρώτη, δεύτερη και τρίτη θέση, στον έλεγχο 2012, που πραγματοποιήθηκε από το περιοδικό Photon.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η νέα X-Series παρέχει περίπου 8 με 10% περισσότερη ενέργεια ανά watt, σε σύγκριση με τις συμβατικές, κρυσταλλικές μονάδες.

¶λλα, νέα και βελτιωμένα χαρακτηριστικά, περιλαμβάνουν τη βελτίωση απόκρισης σε χαμηλό και φασματικό φωτισμό, καθώς και μειωμένη υποβάθμιση συντελεστή θερμοκρασίας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ