SMA: Καινοτομίες για τον ενεργειακό εφοδιασμό του μέλλοντος

Διαβάστηκε από 1560 αναγνώστες -

Η SMA Solar Technology AG θα παρουσιάσει καινοτόμες λύσεις για τη μελλοντική τροφοδοσία ενέργειας στην Intersolar Europe 2013, που θα πραγματοποιηθεί 19-21 Ιουνίου 2013 στο Μόναχο.

 
Στο πλαίσιο της Intersolar Europe 2013, η SMA θα εκθέσει τις λύσεις που παρέχει ώστε να ανταποκρίνεται απόλυτα σε κάθε τύπο φωτοβολταϊκού συστήματος συμπεριλαμβάνοντας το ολοκληρωμένο, έξυπνο σύστημα διαχείρισης ενέργειας για κατοικίες SMA Smart Home, τη λύση SMA Fuel Save Solution για την οικονομική ενεργειακή τροφοδοσία βιομηχανικών καταναλωτών σε περιοχές με μεγάλη ηλιοφάνεια καθώς και τις ολοκληρωμένες "με το κλειδί στο χέρι" λύσεις συστημάτων για φωτοβολταϊκούς σταθμούς μεγάλης κλίμακας. Επιπρόσθετα οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να δουν τη νέα γενιά κεντρικών μετατροπέων που θα κυκλοφορήσουν το 2014.

Έξυπνη τεχνολογία συστημάτων για επιτυχημένη ενεργειακή μετάβαση
«Η SMA επικεντρώθηκε έγκαιρα στην ικανοποίηση των απαιτήσεων του μελλοντικού ενεργειακού εφοδιασμού. Η έξυπνη τεχνολογία συστημάτων της εταιρείας μας είναι το κλειδί για την επιτυχημένη ενεργειακή μετάβαση σε αποκεντρωμένο εφοδιασμό με βάση τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», εξηγεί ο Chief Technology Officer της SMA, Roland Grebe. Η εταιρεία, με το SMA Smart Home, προσφέρει ένα μοναδικό εώς σήμερα, σύστημα στην αγορά το οποίο, στηριζόμενο σε προγνώσεις φωτοβολταϊκής παραγωγής και κατανάλωσης, ελέγχει με έξυπνο τρόπο οικιακές συσκευές, αυξάνοντας έτσι σημαντικά την ιδιοκατανάλωση ηλιακής ενέργειας. «Πέρα από το αναβαθμισμένο Sunny Home Manager ως κεντρικό στοιχείο του SMA Smart Home στην Intersolar θα παρουσιάσουμε ολοκληρωμένες λύσεις αποθήκευσης για ποικίλες ανάγκες. Επιπλέον, με στόχο την ιδανική ενσωμάτωση πρόσθετων συστημάτων στο έξυπνο σύστημα διαχείρισης ενέργειας συνεργαζόμαστε στενά με επώνυμους κατασκευαστές: Με τη Miele για την ενσωμάτωση οικιακών συσκευών, με την Stiebel Eltron και τη Vaillant για την ενσωμάτωση αντλιών θερμότητας. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για την ανταλλαγή εμπειριών με τους ειδικούς» συνεχίζει ο Grebe. Ένα σημαντικό θέμα επίσης, είναι η ενσωμάτωση της ηλεκτροκίνησης. Οι μπαταρίες των ηλεκτρικών οχημάτων θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως επιπρόθετοι συσσωρευτές ρεύματος.

Η ευφυΐα του συστήματος έχει σημασία και στις εφαρμογές υβριδικών συστημάτων με φωτοβολταϊκά και γεννήτριες ντίζελ. Η λύση SMA Fuel Save διασφαλίζει μειωμένους χρόνους λειτουργίας με καύσιμο και κατΆεπέκταση σαφώς μειωμένη κατανάλωση καυσίμου, ρυθμίζοντας την τροφοδοσία της φωτοβολταϊκής παραγωγής στο δίκτυο, ανάλογα με τις ανάγκες, Σε αυτό το πλαίσιο, η SMA θα παρουσιάσει επιτυχημένα έργα αναφοράς.

Βελτιστοποιημένα προϊόντα ισχυρής απόδοσης και μελλοντικές τεχνολογίες
Αξιοσημείωτο ενδιαφέρον στον τομέα των εγκαταστάσεων μεγάλης κλίμακας παρουσιάζει η μονάδα Medium Voltage (MV) Power Station για όλους τους κεντρικούς φωτοβολταϊκούς σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και η ειδική για την αμερικάνικη αγορά πλατφόρμα Compact Medium Voltage (MV) Power, η οποία ανταποκρίνεται στις ειδικές απαιτήσεις της αμερικανικής αγοράς που θέλει τους μετατροπείς, μετασχηματιστές και τη ρύθμιση φωτοβολταϊκών πάρκων κάτω από μία στέγη. Για φωτοβολταϊκούς σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με αποκεντρωμένη τοπολογία, η SMA θα παρουσιάσει επίσης ολοκληρωμένα πακέτα τεχνολογίας συστημάτων τα οποία βασίζονται στον ισχυρής απόδοσης τριφασικό μετατροπέα  Sunny Tripower και παραδίδονται με ενσωματωμένο σύστημα επικοινωνίας για τη ρύθμιση φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων και τη σύνδεση στη μέση τάση. «Οι επισκέπτες του περιπτέρου της έκθεσης μπορούν επιπλέον να ρίξουν μια ματιά στο μέλλον: Η SMA θα παρουσιάσει τη σχεδίαση της νέας γενιάς κεντρικών μετατροπέων και θα αποκαλύψει ποια θα είναι τα μελλοντικά πρότυπα στους τομείς της ενσωμάτωσης, της βελτιστοποίησης κόστους και της διεθνοποίησης», σύμφωνα με τον Roland Grebe.

Αναλυτικότερες πληροφορίες για τις καινοτομίες της SMA θα βρείτε στα περίπτερα Β5.210 και Β5.230 της SMA.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ