Γρήγορα tips για την αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας στο σπίτι

Διαβάστηκε από 4059 αναγνώστες -

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ηλιακή ενέργεια, από την τροφοδοσία των ηλεκτρικών σας συσκευών, μέχρι και την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης της οικίας σας.

 

Διάφορες εφαρμογές μπορούν να σας βοηθήσουν να χρησιμοποιήσετε τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με καλύτερο τρόπο και χωρίς καμία επένδυση. Χρησιμοποιώντας την ηλιακή ενέργεια μπορείτε να κρατήσετε το περιβάλλον του σπιτιού σας καθαρό, καθώς δεν προκαλεί καμία ρύπανση. Επίσης, δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για την προμήθεια και το κόστος. Μερικοί διαφορετικοί τρόποι που η ηλιακή ενέργεια μπορεί να αξιοποιηθεί για να χρησιμοποιηθεί στο σπίτι, είναι:

Θέρμανση και ψύξη της οικίας

Χρησιμοποιώντας ηλιακές τεχνικές που δεν αφορούν την παραγωγή ενέργειας, μπορείτε να οικοδομήσετε την οικία σας, εσωτερικά και εξωτερικά, με τέτοιο τρόπο ώστε να αξιοποιήσετε πλήρως την ηλιακή ενέργεια. Για παράδειγμα, ανοίγοντας τα νότια παράθυρα του σπιτιού την ημέρα, κατά τους φθινοπωρινούς μήνες, και αφήνοντας να μπει το φως του ήλιου, ευνοούνται, όχι μόνο οι κάτοικοι από το φυσικό φως και θερμότητα, αλλά και το πορτοφόλι σας, επιτρέποντας τον ήλιο να θερμάνει το σπίτι. Αντίστοιχα, το καλοκαίρι, μπορείτε να κλείσετε σκίαστρα ή κουρτίνες, κρατώντας το σπίτι δροσερό.

Φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις

Μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα εγκαθιστώντας ένα φωτοβολταϊκό σύστημα παραγωγής ενέργειας, το οποίο θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια για την κατοικία σας όλο το χρόνο, όσο ο ήλιος λάμπει. Διαλέξτε αποδοτικά πάνελ που καλύπτουν τις ενεργειακές σας ανάγκες.

Φτιάξτε ηλιακό τσάι

Η ηλιακή ενέργεια σας επιτρέπει να ευχαριστηθείτε μια κούπα υγειούς και νόστιμου τσαγιού, με πολύ εύκολο τρόπο. Απλώς χρειάζεστε ένα καθαρό, διαφανές ποτήρι, στο οποίο θα βάλετε το νερό, και την ποσότητα τσαγιού που εσείς θέλετε. Προσθέστε μια δόση τσαγιού ακόμη και αφήστε το ποτήρι στον ήλιο για περίπου δυο ώρες. Το τσάι σας είναι έτοιμο!

Θέρμανση πισίνας

Αγοράζοντας ένα ηλιακό κάλυμμα πισίνας, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να θερμαίνετε το νερό της, παρατείνοντας την κολυμβητική περίοδο.

Εσωτερικός Φωτισμός

Χρησιμοποιώντας ηλιακούς σωλήνες, μπορείτε να καλύψετε τις ανάγκες φωτισμού της κατοικίας σας, με έναν καθαρό και πράσινο τρόπο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προτασεισ αγορασ: ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ