www.drivetech.gr Τηλ.: 2107233318

Λύσεις υψηλής τεχνολογίας για φωτοβολταϊκά συστήματα από την Drivetech

Διαβάστηκε από 1779 αναγνώστες -

Διαδικτυακή παρακολούθηση και λειτουργία Tracksmart, οι δύο νέες προτάσεις της εταιρείας στους εγκαταστάτες.

 
Η νέα σειρά μονάδων CLX από τη Drivetech δίνει τη δυνατότητα σε κάθε εγκαταστάτη να λύσει εύκολα τα ζητήματα της επικοινωνίας και των δικτύων υπολογιστών που σχετίζονται με την εποπτεία φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων, κερδίζοντας πολύτιμο χρόνο για τη δική του εργασία και την εγκατάσταση των συστημάτων. Θέματα όπως η αγορά και η διαμόρφωση διευθύνσεων IP, καθώς και η ρύθμιση τείχους προστασίας στα routers, αναλαμβάνονται πλέον από το σύστημα επιτήρησης CLX για τους Danfoss TLX inverters, με τον κάθε πελάτη να μπορεί να επιτηρεί την επένδυσή του μέσω smartphone, tablet ή κάποιου προγράμματος περιήγησης στο internet, τα οποία και του παρέχουν άμεση πρόσβαση σε όλα τα μεγέθη της εγκατάστασής του. 

Η λύση CLX προσφέρει εύκολη παρακολούθηση της απόδοσης, πρόσβαση στα αποθηκευμένα δεδομένα παραγωγής, αλλά και άμεση ειδοποίηση, εάν προκύψουν απρόβλεπτα σφάλματα σε κάποιον από τους Inverters των εγκαταστάσεων. 


Βελτιστοποιημένη παραγωγή ενέργειας με λειτουργία Tracksmart 

Η λειτουργία Tracksmart προσφέρει αξιοποίηση της ισχύος του ηλίου με μεγάλη απόδοση, μέσω της χρήσης εξειδικευμένων διαδικασιών που λειτουργούν από κοινού. Οι αντιστροφείς Danfoss TLX εμπλέκουν δύο με τρεις ανιχνευτές ανά αντιστροφέα δημιουργώντας τις συνθήκες για τη συγκέντρωση όσο το δυνατόν περισσότερης ενέργειας, ανεξάρτητα από τις συνθήκες περιβάλλοντος, τα φυσικά εμπόδια ή τις δυσκολίες κλίσης. Δεδομένου ότι, οι συνθήκες περιβάλλοντος (τα επίπεδα ακτινοβολίας, οι θερμοκρασιακές μεταβολές, ο άνεμος, κ.τ.λ.) μπορεί να επηρεάσουν τη συνολική απόδοση, η ανίχνευση ακριβείας βελτιστοποιεί την ικανότητα παραγωγής ενέργειας. 
Γι αυτό και η ρύθμιση του φωτοβολταϊκού πρέπει να εκμεταλλεύεται πλήρως τη σχέση αντιστροφέα και πάνελ, ενώ και η ταχύτητα στην οποία πραγματοποιείται η ανίχνευση MPP, μπορεί επίσης να κάνει την διαφορά στο ποσό της ενέργειας που θα συγκεντρωθεί. 

Οι αντιστροφείς TLX συλλαμβάνουν το 99,9% της ενέργειας που παράγεται κατά τις συνθήκες ανίχνευσης. Για να αυξήσετε την ενέργεια εξόδου ενός ΦΒ συστήματος, είναι σημαντική η ύπαρξη ενός αποδοτικού Ανιχνευτή μέγιστης ισχύος (MPPT). Η απόδοση του MPPT της Danfoss λοιπόν, είναι τόσο υψηλή που «δίνει» ονομαστικά 99,9% σε σταθερή κατάσταση και 99,8% σε δυναμικές συνθήκες. Η ποσότητα της ενέργειας που λαμβάνει ο αντιστροφέας από τα ΦΒ πάνελ είναι συνεπώς ίση με τη μέγιστη ποσότητα που μπορούν να παράγουν τα πάνελ, με μόνη πηγή απωλειών τα καλώδια.


Εγγύηση δυναμικής απόδοσης του MPPT
Η αναζήτηση περιορισμένης επιφάνειας εξασφαλίζει ότι, ο MPPT δε θα παρεκκλίνει. Κατά τη διαδικασία ανίχνευσης του MPP, ο MPPT μετακινείται μπρος-πίσω γύρω από το σημείο λειτουργίας, για να εξασφαλιστεί ότι έχει βρεθεί το σωστό σημείο. 

Για να εξασφαλιστεί ότι ο MPPT δεν θα παρεκκλίνει, ο TLX περιλαμβάνει έναν αλγόριθμο «αναζήτησης περιορισμένης επιφάνειας», ο οποίος και εξασφαλίζει ότι ο MPPT κινείται πάντα στη σωστή κατεύθυνση. Αυτό και η υψηλή συχνότητα ενημέρωσης, εξασφαλίζουν εξαιρετικά δυναμική απόδοση MPPT.


Πλεονεκτήματα
• Μεγιστοποίηση στις απολαβές ενέργειας
• Συγκέντρωση της περισσότερης δυνατής ενέργειας ανεξάρτητα από τις συνθήκες περιβάλλοντος.
• Εξασφάλιση ότι το MPP δεν θα παρεκκλίνει


Εταιρικό προφίλ
Η Drivetech ΕΠΕ ιδρύθηκε το Δεκέμβριο του 2008 σαν System Partner της Danfoss Power Electronics για την Ελλάδα και την Κύπρο και παρέχει προϊόντα υψηλής απόδοσης και ποιότητας, για παραγωγή ενέργειας σε φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις, για εξοικονόμηση ενέργειας σε εγκαταστάσεις κλιματισμού και διαχείρισης νερού, καθώς και για τον έλεγχο βιομηχανικών διεργασιών. Επιπρόσθετα, παρέχει σε όλους τους πελάτες της, συμβουλευτικές υπηρεσίες για τις εφαρμογές τους, τεχνική υποστήριξη επί τόπου, τηλεφωνική τεχνική υποστήριξη και προϊοντική εκπαίδευση. Η αξιοπιστία των προϊόντων της Danfoss Power Electronics, σε συνδυασμό με την εμπειρία των μηχανικών, των τεχνικών και των εξουσιοδοτημένων κέντρων επισκευών της Drivetech, διασφαλίζει την αξιόπιστη και απρόσκοπτη λειτουργία των εφαρμογών των πελατών μας στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

www.drivetech.gr
Τηλ.: 2107233318


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ