Φωτοβολταϊκό πάρκο

Διαβάστηκε από 2509 αναγνώστες -

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η συντήρηση ενός φωτοβολταϊκού πάρκου μπορεί να γίνει μόνο από ειδικούς, που διαθέτουν την τεχνική και υλική υποδομή για να υποστηρίξουν και να “προλάβουν” τυχόν απώλειες εσόδων.

 
Για παράδειγμα, είναι σχεδόν απίθανο να καθαρίζουμε μόνοι μας τα περίπου 400 πάνελ που διαθέτει ένα πάρκο ισχύος 100 kW. Επιπλέον, οι μεγάλες φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις απαιτούν:

- Σταθερό έλεγχο απόδοσης και μόνιμη φύλαξη

- Εργασίες συντήρησης του εξοπλισμού, ειδικά στην περίπτωση που έχουν χρησιμοποιηθεί trackers (λιπαίνονται και συντηρούνται τα κινούμενα μέρη)

- Συχνό καθαρισμό του περιβάλλοντα χώρου: Οι μεγάλες φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις βρίσκονται σε αγροκτήματα τα οποία πρέπει να καθαρίζονται συχνά από τα χόρτα που φυτρώνουν. Κάτι τέτοιο μπορεί να δημιουργεί προβλήματα στις σκιάσεις και αυξάνει το κίνδυνο πυρκαγιάς.
 
Με βάση τα παραπάνω, θεωρείται απαραίτητο να συνάψετε συμβόλαιο συντήρησης και φύλαξης με κάποια εταιρεία στην περίπτωση που διαθέτετε φωτοβολταϊκό πάρκο.

Πιθανά, η εταιρεία που κατασκεύασε το πάρκο να αναλαμβάνει και τη συντήρησή του με κόστος σε λογικά πλαίσια (σε σύγκριση με το κεφάλαιο που έχουμε επενδύσει).

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προτασεισ αγορασ: ΑΥΤΟ-ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ