IHS: Η Σ. Αραβία δεύτερη αγορά φωτοβολταϊκών, μέχρι το 2017

Διαβάστηκε από 1642 αναγνώστες -

Η IHS Inc. έχει κυκλοφορήσει μια νέα ανάλυση, η οποία προβλέπει ότι η Σαουδική Αραβία θα εγκαταστήσει 1,48 GW νέων φωτοβολταϊκών συστημάτων μέχρι το 2017, φτάνοντας δεύτερη στη Μέση Ανατολή, μετά το Ισραήλ.

 

Ωστόσο, η εταιρεία προειδοποιεί ότι η προτίμηση για τοπικά κατασκευαζόμενα προϊόντα κατά τη διάρκεια της πρώτης πρόσκλησης για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών του έθνους στις αρχές του 2014, θα μπορούσε να εμποδίσει τη χώρα από την αξιοποίηση των μειώσεων των τιμών μονάδας φωτοβολταϊκών και, κατΆ επέκταση, από την επίτευξη των στόχων της. Σε αυτή την πρώτη πρόσκληση η Σαουδική Αραβία αναμένει να ενσωματώσει στο ηλεκτρικό ενεργητικό της 500 έως 800 MW από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η IHS σημειώνει ότι οι πρωτοβουλίες της Σαουδικής Αραβίας έρχονται σε μια εποχή που το κόστος των φωτοβολταϊκών μονάδων πέφτει, και προβλέπει θα μειωθεί σε 0,38 δολάρια ανά watt το 2023, από τα 0,73 δολάρια ανά watt του 2012.

Η Σαουδική Αραβία έχει θέσει ως στόχο τα 16 GW φωτοβολταϊκών, ως το 2032, όμως τα χρονοδιαγράμματα και οι απαιτήσεις για τη σχεδιαζόμενη αναζήτηση πελατών, εξακολουθούν να αναπτύσσονται.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ