Η παγκόσμια αγορά φωτοβολταϊκών στα 73,4GW, ως το 2020

Διαβάστηκε από 1616 αναγνώστες -

Η Navigant Research κυκλοφόρησε νέα έκθεση, η οποία προβλέπει ότι μέχρι το 2020 η ηλεκτρική ενέργεια από ηλιακά φωτοβολταϊκά θα είναι ανταγωνιστική, στις λιανικές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας, «σε ένα σημαντικό μέρος του κόσμου», χωρίς επιδοτήσεις.

 

Η έκθεση «Προβλέψεις της Αγοράς Φωτοβολταϊκών», προβλέπει ότι οι ετήσιες εγκαταστάσεις νέων φωτοβολταϊκών θα υπερδιπλασιαστούν σε 73,4 GW το 2020. Η έκθεση προβλέπει, επίσης, μια γενική στροφή προς την «μη κατανεμημένα» φωτοβολταϊκά συστήματα, με συστήματα μικρότερα από 1 MW να αντιστοιχούν σε λιγότερο από το ήμισυ του συνόλου των εγκαταστάσεων, ήδη από το 2014.

«Οι χαμηλότερες τιμές για τα φωτοβολταϊκά ανοίγουν νέες αγορές για διανομή, ενώ παράλληλα θα βοηθήσουν την τεχνολογία να φτάσει σε ισοτιμία δικτύου (grid parity) πιο γρήγορα, στις λιανικές αγορές ηλεκτρικής ενέργειας υψηλού κόστους», σημειώνει ο ανώτερος ερευνητικός αναλυτής της Navigant Research, Dexter Gauntlett.

«Η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού αναμένεται να είναι η κορυφαία περιφερειακή αγορά για εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών σε όλη τη διάρκεια της περιόδου πρόβλεψης, με επικεφαλής την Κίνα, όπου αναμένεται να αναπτυχθούν πάνω από 100 GW φωτοβολταϊκής ενέργειας έως το 2020».

Η έκθεση περιγράφει λεπτομερώς τα θέματα πολιτικής και τους οδηγούς αγοράς σε κάθε περιοχή, καθώς και τις προβλέψεις των μέσων τιμών φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων για την περίοδο μέχρι το 2020. Περιλαμβάνει, επίσης, μια λεπτομερή συζήτηση των βασικών σημείων καμπής που θα βοηθήσουν στη διαμόρφωση της αγοράς φωτοβολταϊκών.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ