Αύξηση 9% της αγοράς φωτοβολταϊκών προϊόντων ως το 2018

Διαβάστηκε από 1653 αναγνώστες -

Τα περιθώρια κέρδους μπορεί να ανέλθουν σε διψήφιο ποσοστό για επιλεγμένα φωτοβολταϊκά υλικά, με τις συνολικές πωλήσεις υλικών να αυξάνονται με ένα σύνθετο ρυθμό ετήσιας ανάπτυξης (CAGR) 9,2%, ως το 2018, σύμφωνα με την Lux Research.

 

Ενώ υλικά, όπως το γυαλί πρόσοψης, το πολυπυρίτιο και τα οξικά βινύλια αιθυλενίου, έχουν τα χαμηλότερα περιθώρια κέρδους, ορισμένα αέρια, μέταλλα, πολυμερή, και επεξεργασμένα χημικά και διαλυτικά, διατηρούν διψήφια νούμερα. Στην πραγματικότητα, από τα μέσα του 2009 τα ηλιακά υλικά έχουν δει σταθερά αυξανόμενα περιθώρια κέρδους, με εξαίρεση το γυαλί και το πολυπυρίτιο.

«Ενώ ορισμένα ηλιακά υλικά αποτελούν πολυτέλειες, πολλοί εξακολουθούν να προσφέρουν την ευκαιρία για διαφοροποίηση και υψηλά περιθώρια κέρδους μέσω πρόσθετης απόδοσης», λέει η Fatima Toor, Αναλυτής Ερευνών της Lux Research και επικεφαλής συγγραφέας της έκθεσης με τίτλο «Photovoltaic Materials Opportunities Beyond Commoditization». «Οι καινοτομίες στην υψηλής απόδοσης επικαλυπτικά, backsheets και πάστες επιμετάλλωσης επιτρέπουν υψηλότερη κερδοφορία, επιτρέποντας στους κατασκευαστές να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητά τους και να πωλούν σε υψηλότερες τιμές», πρόσθεσε.

Οι αναλυτές έρευνας της Lux εξέτασαν τις βασικές τάσεις στον τομέα της ηλιακής τεχνολογίας υλικών και του IP τοπίου και ανέλυσαν πώς αυτές οι καινοτομίες επηρεάζουν την κερδοφορία. Ενδεικτικά αποτελέσματα της έρευνας:

Τα κατάλληλα υλικά μπορούν να οδηγήσουν σε υψηλότερη απόδοση. Καινοτόμα ηλιακά υλικά μπορεί να έχουν δραματική επίδραση στην απόδοση μιας μονάδας. Για παράδειγμα, υψηλής απόδοσης επικαλυπτικά μπορεί να ενισχύσουν την αποτελεσματικότητα μιας μονάδα έως και 1%, σε απόλυτες τιμές, ενώ καινοτόμα backsheets μπορεί να βελτιώσουν την απόδοση έως και 3,5% και οι βελτιωμένες πάστες επιμετάλλωσης κατά 3%, σε απόλυτες τιμές.

Τα υλικά υψηλών επιπτώσεων μπορούν να γίνουν υλικά υψηλής κερδοφορίας. Όταν κάποια υλικά ενισχύουν την απόδοση της μονάδας, μπορούν να απαιτούν υψηλότερες τιμές, λόγω της αξίας της αυξημένης παραγωγής ενέργειας για την ανάπτυξη του έργου. Η Lux Research,  σύγκρινε υλικά με βάση τις επιπτώσεις τους στην απόδοση της μονάδας και τα περιθώρια κέρδους τους. Επικαλυπτικά υλικά, backsheets και πάστες επιμετάλλωσης, κατέλαβαν στο άνω δεξιό τεταρτημόριο, αντανακλώντας υψηλό αντίκτυπο και υψηλή κερδοφορία.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ