NPD Solarbuzz: Η φωτοβολταϊκή ανάπτυξη οδηγείται από εγκαταστάσεις 5MW

Διαβάστηκε από 1649 αναγνώστες -

Σύμφωνα με τελευταία έκθεση της εταιρείας ερευνών NPD Solabuzz, οι φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις ως 5MW, οδηγούν την πορεία του παγκόσμιου φωτοβολταϊκού αγωγού έργων, των 95GW, στις ηγετικές χώρες.

 

Τα ηλιακά φωτοβολταϊκά έργα μεταξύ 250kW και 5MW, αντιπροσωπεύουν σήμερα σχεδόν το ήμισυ των 4.300 εμπορικών και κοινωφελών φωτοβολταϊκών έργων εντός των ηγετικών χωρών, σύμφωνα με τη νέα έκθεση Global Deal Tracker του NPD Solarbuzz.

Οι κορυφαίες χώρες φωτοβολταϊκής ζήτησης περιλαμβάνουν τώρα πέντε μεγάλες χώρες στην περιοχή της Ασίας - Ειρηνικού (Κίνα, Ιαπωνία, Ινδία, Ταϊλάνδη και Αυστραλία), τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες (Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία και Γαλλία) και τη Βόρεια Αμερική (Ηνωμένες Πολιτείες και Καναδάς). Συλλογικά, αυτές οι τελικές αγορές αναμένεται να παρέχουν περισσότερο από το 80 % της παγκόσμιας ζήτησης φωτοβολταϊκών κατά τη διάρκεια των επόμενων πέντε ετών.

Το σύνολο του έργου του ηλιακού αγωγού για τις κορυφαίες χώρες της ηλιακής φωτοβολταϊκής ενέργειας, έχει φτάσει σχεδόν στα 95GW, με τα μεγαλύτερα έργα, άνω των 50 MW, να αποτελούν το 68 % της συνολικής ικανότητας, αν και υπάρχουν σήμερα λιγότερα από 500 τέτοια έργα στον αγωγό.

«Ενώ τα πρότζεκτ άνω των 50MW αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μέρος της ηλιακής ισχύος του φωτοβολταϊκών αγωγού, μικρότερα έργα, έως πέντε μεγαβάτ, μπορεί τυπικά να εγκριθούν και να ολοκληρωθούν μέσα σε λίγους μήνες, καθιστώντας αυτό το τμήμα ιδιαίτερα ενδιαφέρον για τους προμηθευτές και τους σχεδιαστές», σύμφωνα με τον Chris Beadle, αναλυτή του NPD Solarbuzz.

Η Κίνα, η Ιαπωνία και οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να οδηγήσουν τις νέες ηλιακές εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών για τα επόμενα πέντε χρόνια. Επί του παρόντος , αυτές οι τρεις πρωτοπόρες χώρες προσφέρουν έναν αγωγό με περισσότερα από 3.600 έργα φωτοβολταϊκών, μεγαλύτερα από 250kW, που ισοδυναμεί με μια συνολική απόδοση 65GW. Το NPD Solarbuzz προβλέπει ότι 24GW νέων, εμπορικής και κοινής ωφελείας κλίμακας, έργων θα ολοκληρωθούν στις τρεις αυτές χώρες κατά τη διάρκεια του 2014.

«Η κατανόηση της κατάστασης του αγωγού έργων εντός των ηγετικών παγκόσμιων αγορών είναι ζωτικής σημασίας για τους προμηθευτές εξαρτημάτων και τους σχεδιαστές που επιθυμούν να συμμετάσχουν στον τομέα της υψηλής ανάπτυξης στην ηλιακή φωτοβολταϊκή βιομηχανία», πρόσθεσε ο Finlay Colville, αντιπρόεδρος του NPD Solarbuzz. «Με την παγκόσμια ζήτηση φωτοβολταϊκών να εξακολουθεί να συγκεντρώνεται σε λίγες μόνο χώρες, οι πωλήσεις και οι προσπάθειες μάρκετινγκ θα επιτύχουν τα μεγαλύτερα οφέλη όταν είναι ευθυγραμμισμένα με τα έργα που έχουν την καλύτερη ευκαιρία για βραχυπρόθεσμη ανάπτυξη».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ