pvXchange: Κίνδυνος στην αγορά φωτοβολταϊκών της Ευρώπης

Διαβάστηκε από 1770 αναγνώστες -

Αναφέροντας τις μειώσεις στα feed in tarrifs (FiT), η pvXchange GmbH, προειδοποιεί για νέα κρίση και κατάρρευση της Ευρωπαϊκής αγοράς φωτοβολταϊκών.

 

Ο Martin Schachinger, της pvXcghange, σημειώνει ότι καθώς τα επίπεδα των FiT συρρικνώνονται, οι τιμές των επί μέρους τεμαχίων των φωτοβολταϊκών μονάδων έχουν σταθεροποιηθεί, ή ακόμη και αυξηθεί, οδηγώντας σε ένα σύστημα μειωμένης κερδοφορίας. Ενώ οι τιμές μονάδας σε Γερμανία, Ιαπωνία και Κορέα παραμένουν σταθερές, οι τιμές των Κινεζικών και λοιπών Ασιατικών μονάδων αυξάνονται.

«Παρά τις ήπιες θερμοκρασίες, η ζήτηση στην Ευρώπη παραμένει πίσω από τις προσδοκίες που είχαν βλαστήσει και πάλι τον Ιανουάριο», δηλώνει ο Schachinger. «Προφανώς, η επιθυμία για αγορές και εγκαταστάσεις έχει αναμφισβήτητα επιβραδυνθεί από τα επίμονα άσχημα νέα από τους πολιτικούς».

Ο Schachinger υποστηρίζει ότι η επιβράδυνση των μειώσεων των feed-in tariff στη Γερμανία είναι «πολύ μακριά από το να είναι αρκετές» για να αναζωογονηθεί η αγορά. Επίσης, προειδοποιεί για τον κίνδυνο από τις περικοπές των FiT στη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και κινήσεις μακριά από πολιτικές για μεγαλύτερα συστήματα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ