Ασφαλής λειτουργία του φωτοβολταϊκού συστήματος & της επένδυσης σας

Ασφαλής λειτουργία του φωτοβολταϊκού συστήματος & της επένδυσης σας

1.151 επισκέψεις στο άρθρο (02/07/2024)

- Τα προϊόντα της Tigo φροντίζουν για την ασφαλή λειτουργία του Φ/Β συστήματος & της επένδυσης σας
- Αποτελούν τη μόνη πιστοποιημένη από το UL λύση ταχείας διακοπής λειτουργίας (PV-Off)
- Το TS4-A-2F αποτελεί μια αξιόπιστη και οικονομικά συμφέρουσα λύση ταχείας απενεργοποίησης δύο πλαισίων
- NanoDomi: Μία από τις αποτελεσματικότερες εταιρίες του τομέα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

Οι απαιτήσεις ασφαλείας και οι έλεγχοι επικινδυνότητας συνεχώς αυξάνονται για τα φωτοβολταϊκά συστήματα σε όλο τον κόσμο. Από τις νομοθετικές ρυθμίσεις σχεδιασμού μέχρι τις βέλτιστες πρακτικές εγκατάστασης, οι τεχνικοί πρέπει να τηρούν υψηλότερα πρότυπα ασφαλείας καθώς εξελίσσεται η ηλιακή αγορά. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα με τα φωτοβολταϊκά πλαίσια που αποκτούν υψηλή τάση όταν εκτίθενται στον ήλιο, γεγονός που αποτελεί την πρωταρχική ανησυχία για την ασφάλεια των εγκαταστατών και του λοιπού προσωπικού.
Οι εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών μέχρι και σήμερα δεν είναι πλήρως εξοπλισμένες για την  ανίχνευση κινδύνων ασφαλείας χωρίς την προσθήκη επιπλέον εξειδικευμένων εξαρτημάτων. Ο ενδεδειγμένος εξοπλισμός  (ιδιαίτερα όταν μπορεί να εφαρμοστεί σε επίπεδο μονάδας) συμβάλλει καθοριστικά στον περιορισμό των γνωστών κινδύνων.
Για αυτό το λόγο, η NanoDomi, αναγνωρίζοντας όλους τους παραπάνω κινδύνους και θέτοντας σαν βασική προτεραιότητα την ασφαλή λειτουργία της φωτοβολταϊκής σας εγκατάστασης και την διασφάλιση της επένδυσης σας κατΆ επέκταση, σας προτείνει τα προϊόντα της Tigo.
 

Τα προϊόντα της Tigo αποτελούν τη μόνη πιστοποιημένη από το UL λύση, ταχείας διακοπής λειτουργίας (PV-Off) σε επίπεδο πλαισίων που πληροί τις πιο πρόσφατες απαιτήσεις. Η λειτουργία Tigo PV-Off παρέχει αυξημένη ασφάλεια μέσω της επιτόπιας χειροκίνητης ή αυτόματης υπό ορισμένες συνθήκες ( π.χ. απώλεια δικτύου AC) αποσύνδεσης των πλαισίων. Αυτή η επαναστατική λειτουργία παρέχει στους εγκαταστάτες, τους πυροσβέστες και το προσωπικό συντήρησης απόλυτη βεβαιότητα ότι δεν υπάρχει υψηλή τάση. Το PV-Off μπορεί να ενεργοποιηθεί σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, συντήρησης ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο που απαιτεί τη διέλευση του προσωπικού στην εγκατάσταση. Κάθε φορά που ενεργοποιείται, στέλνεται μια ειδοποίηση στον διαχειριστή του συστήματος και σε όποιον άλλον ορίσει ο χρήστης.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα προϊόντος της Tigo με λειτουργία PV-Off, είναι το TS4-A-2F που αποτελεί μια αξιόπιστη και οικονομικά συμφέρουσα λύση ταχείας απενεργοποίησης δύο πλαισίων. Πρόκειται για ένα προηγμένο πρόσθετο σύστημα πυρασφάλειας και ταχείας διακοπής λειτουργίας που μπορεί να ενσωματωθεί σε πλαίσια που φέρουν από τη κατασκευή τους optimizers ή ως πρόσθετο στοιχείο στα standard πλαίσια της αγοράς. To TS4-A-2F πληροί τις πιο πρόσφατες απαιτήσεις απενεργοποίησης σε επίπεδο μονάδας, συμπεριλαμβανομένου του NEC 2023. Είναι πιστοποιημένο τόσο κατά IEC όσο και κατά UL για παγκόσμια αποδοχή. Διαθέτει πιστοποίηση UL PVRSS για συνδεσιμότητα με το μεγαλύτερο δίκτυο αντιστροφέων, πολλοί από τους οποίους διαθέτουν ενσωματωμένο πομπό RSS. Με τη σύνδεση σε 2 μονάδες (πλαίσια), το TS4-A-2F μειώνει τον χρόνο εργασίας και επιτρέπει 16% λιγότερες συνδέσεις σε μια σειρά 14 πάνελ.
 

Ενδεικτικό της εμπιστοσύνης που απολαμβάνει το TS4-A-2F της Tigo, είναι η επιλογή του από την Constructora San Jose, S.A. (μία από τις κορυφαίες παγκοσμίως κατασκευαστικές εταιρείες) για ηλιακό σταθμό 142 MWp στην Ισπανία.
Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Τα προϊόντα Tigo TS4 μεγιστοποιούν τα οφέλη των φωτοβολταϊκών συστημάτων για τους εγκαταστάτες. Με εύρος μεγέθους συστήματος από 2kW έως περισσότερα από 100MW και εγκατάσταση σε λιγότερο από δέκα δευτερόλεπτα ανά μονάδα, η Tigo διαθέτει ένα αξιόπιστο χαρτοφυλάκιο προϊόντων που έχει αναπτυχθεί σε όλο τον κόσμο, από την ταχεία διακοπή λειτουργίας έως την παρακολούθηση σε επίπεδο μονάδας και την προηγμένη βελτιστοποίηση ενέργειας.
 

Συνέχεια του άρθρου >>>