Κάντο γρήγορα και οικονομικά, κάντο… φωτοβολταϊκά !

Διαβάστηκε από 6078 αναγνώστες -

Ένα φωτοβολταϊκό σύστημα σου παρέχει ηλεκτρική αυτονόμηση γρήγορα, οικονομικά, αθόρυβα και με ασφάλεια. Ότι ακριβώς χρειάζεσαι για το εξοχικό ή τη βασική σου κατοικία!

 
Τα πλεονεκτήματα της εγκατάστασης ενός αυτόνομου φωτοβολταϊκού συστήματος είναι πολλά και σημαντικά, είτε πρόκειται για μόνιμη κατοικία είτε για εξοχικό. Παρακάτω συνοψίζονται οι βασικότεροι  λόγοι για τους οποίους θα πρέπει άμεσα να σκεφτεί ο κάθε ιδιοκτήτης την ηλεκτρική αυτονόμησή του σπιτιού του με φωτοβολταϊκά!
 
  1. Είναι οικονομικό: Η πτώση των τιμών των φωτοβολταϊκών πλαισίων σε συνδυασμό με την αύξηση του κόστους ρεύματος και των λοιπών χρεώσεων που συνεπάγεται η σύνδεση με τη ΔΕΗ καθιστούν την επένδυση βιώσιμη και αποδοτική. Η απόδοση δε της επένδυσης εκτινάσσεται στην περίπτωση που το Δημόσιο Δίκτυο είναι απομακρυσμένο και το αρχικό κόστος διασύνδεσης μεγάλο.
     
  2. Είναι ασφαλές: Για μία ακόμη φορά η επιλογή του έμπειρου και εξειδικευμένου σε αυτόνομα φωτοβολταϊκά Εγκαταστάτη-Μηχανικού, εγγυάται την ασφαλή λειτουργία του συστήματος και την προστασία του χρήστη (διακόπτες, ασφάλειες DC και AC, αντιηλεκτροπληξιακά ρελέ κλπ.) σε κάθε πιθανό σφάλμα ή έκτακτη περίπτωση (πχ. βραχυκύκλωμα, απώλεια μόνωσης και επαφή με γυμνό χέρι – ηλεκτροπληξία, κεραυνοπληξία, υπερθέρμανση, υπερφόρτωση κλπ.).
     
  3. Είναι οικολογικό: Δεν είναι λίγοι οι ενδιαφερόμενοι που δεν επιθυμούν, για λόγους αισθητικής, την παρουσία καλωδίων και κολώνων της ΔΕΗ στον περιβάλλοντα χώρο του εξοχικού, όπου περνούν τις πολύτιμες ώρες ηρεμίας τους. Επίσης, πολύ σημαντικός λόγος τοποθέτησης ενός συστήματος παραγωγής και ιδιοκατανάλωσης ρεύματος από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας είναι η οικολογική συνείδηση του ενδιαφερόμενου (η μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, το φαινόμενο του θερμοκηπίου, η διάσωση του περιβάλλοντος που θα παραδώσουμε στα παιδιά μας, κλπ.).
     
  4. Είναι αθόρυβο: Ένα αυτόνομο φωτοβολταϊκό λειτουργεί τελείως αθόρυβα και δεν μπορεί να συγκριθεί με τις θορυβώδεις γεννήτριες υγρών καυσίμων, οι οποίες δεν ταιριάζουν καθόλου με την ηρεμία που αποζητάει ο ενδιαφερόμενος στην βασική ή εξοχική του κατοικία.
 
Αν σας δημιουργεί δεύτερες σκέψεις ή σας αγχώνει το θέμα της συντήρησης, πρέπει να γνωρίζετε ότι η συντήρηση ενός ποιοτικού αυτόνομου συστήματος είναι ελάχιστη και δεν συγκρίνεται με τη συχνότητα και το κόστος συντήρησης μίας γεννήτριας υγρών καυσίμων.

Εσείς γνωριζάτε τα πλεονεκτήματα από την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος; 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προτασεισ αγορασ: ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ